Therese

 

Hästarna är glada att få ridas ordentligt igen, de är pigga och glada, vilan har gjort de gott!

 

Blev en lång skrittrunda i skogen idag med fyra hästar tillsammans! Anna hade ACINDO, Malin CAHLUA, Carro på EROZ och jag red DON. DON är ju den fina treåringen som ni som följer bloggen vet att vi ridit in i år. Han ska snart få sin vintervila, han har varit igång hela december och är så pigg och glad. Härligt med unghästar som svarar bra på utbildningen.

 

LAGANA red jag runt mormorsrundan och hade sällskap av Johanna som red en ny häst som vi har här i träning för ett tag och den heter LOREEN. Båda var glada och fina, härliga galopper blev det i snön!

 

På kvällen jobbade vi med 2,5 åringen XZIBIT (Chairman La Silla-Irco Marco). Hon är helsyster med treåringen WORK OF ART som ni sett lite på bloggen. XZIBIT ska ridas in och idag hängde Johanna på henne ordentligt för första gången och jag ledde runt dem i snön. Hon var jätteduktig! Johanna har jobbat mycket med henne från marken och gjort ett bra grundjobb första månaden som XZIBIT varit hos oss.

 

Åkte med mamma och pappa till "Hallsta Krog" och de bjöd på mat nu på kvällskvisten. Egentid med mina föräldrar, trevligt!

 

Kvällsmockade och fodrade stallet tillsammans med carro och hennes mamma. Kul med sällskap i stallet!


Läst 17404 ggr Kommentarer Kommentera

 

Har ni sett att Borås och Gina Tricot Grand prix höjer sina prispengar ordentligt till elittävlingen 2013???!!!!

 

Första pris i Grand prix klassen är nu 250000 kronor!!!! Runt en miljon i totala prispengar blir det i alla klasser! Det är den högsta prissumman någonsin på en icke-internationell tävling i sverige!

 

Fantastiskt säger jag bara och lyfter på hatten för arrangörerna av tävlingen!

Tävlingen går av stapeln den 21-24 februari 2013.


Läst 16587 ggr Kommentarer Kommentera

 

Nu ska de äldre tävlingshästarna komma igång igen efter deras vila. Sedan globen är de inte ridna så mycket, mest ut i skogen och så har de gått i hagen i flera timmar varje dag. Skönt!

 

Så nästan tre veckors semester har de haft. Rider igång de här hemma i snön och det blir många mormorsrundor nu i några dagar, härligt! Trav på vägarna och galopp över fälten i snön. Bra för konditionen och styrkan.

 

DON och ACINDO i snön!

 

På lördag eller söndag tänkte jag åka till ridhuset och rida lite, plocka fram lite bommar osv. Igår kväll hade jag lite träning och det var så kul! Red även EDWONDO som har varit igång några veckor. Vi travade bommar, hoppade studs och små cavalettis på raka och böjda spår. Sådana övningar är så roliga, kan göra det hur länge som helst om det var möjligt, men hästen kan ju inte skutta runt över alla bommar i flera timmar!

 

Idag blir det ridning i skogen och jag har hjälp av både Anna, Malin och Johanna i stallet.

 

Igår hade Malin gjort överraskningslunch till oss! Supergott och trevlig lunch blev det! Patricia var här och hälsade på och hjälpte till lite i stallet, även Carro som nu kommer vara mycket i stallet,kul!


Läst 15245 ggr Kommentarer Kommentera

 

 

För några veckor sedan berättade jag att vi hade haft filminspelning i ridhuset. Det var för en reklamfilm inför en stor talangsatsning som görs inom ridsporten. Agria, Krafft och Leksandsbröd står bakom det och vill ge unga talanger chansen att utvecklas inom hoppning och dressyr. Nu är filmen klar!

 

 

Ta chansen alla som kan och sök till Young Riders Academy!

 


Läst 15263 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
16
2012

 

Snart ska alla hästar igång här hemma och vi laddar och taggar för tävlingsåret 2013!

 

Vad passar då bättre än att ha en hoppkurs? Passa på att komma igång och träna i ett härligt gäng!

 

HOPPKURS FÖR TOMAS TORGERSEN 29-30/12.


Plats: ÅSKEBROS RIDHUS, KOLBÄCK.

 

Start på lördagen kl 13 med gemensam samling för all deltagare. Fram till kl 16 kommer Tomas att hålla ett föredrag/teori. Det handlar om tävlingsplanering, träningsplanering och upplägg för året mm.

 

Kl 16 och framåt ridning med markarbete/hoppning. Hur många grupper beror på hur många deltagare vi blir.

 

Söndag: Start kl 9 och framåt: Hoppträning med banhoppning.

 

Pris: 975 kronor. I avgiften ingår: Två ridpass, teoripass lördag, ridhusavgiften, fika lördag eftermiddag.

 

För er som vill rida fler hästar är det möjligt.

 

Anmälan till Therese på tel 070-7975888, ring eller smsa. Anmälan är bindande!

 


Läst 15018 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
15
2012

 

Det är så skönt med snö och kyla! Ingen lera, allt är rent, inte spola leriga ben osv! Jag njuter av vintern även om det biter i kinderna när man rider ut. Sen eftermiddag idag när Johanna och jag red ut så var det kallt, knarrande snö och stjärnklart. Det gillar jag!

 

Hästarna gillar också snön och att få gå i hagen!

LAGANA i sin hage.

Treåringen LOVELY LADY!

 

Fredagskvällen har vi spenderat på bästa vis. Druckit lyxig champange och ätit god sushi. Efterrätt saffranspannacotta med blåbär och vitchoklad. Till det en god cappuccino! Tack Björn, Tomas och Marie för en trevlig kväll!

Lyx i vardagen behövs ibland!


Läst 18477 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
14
2012

Hästen CARLO är en av mina absoluta favoriter av alla hästar i världseliten. Han reds först av Nick Skelton från Storbritanien. På EM i Madrid hoppade de hem bronsmedaljen, där våran Rolf-Göran Bengtsson vann guld med Ninja La Silla.

CARLO såldes sedan och rida nu av spanjoren Sergio Alvarez Moya . De har stora framgångar och leder just nu världscuprankingen i västeuropa och är klara för finalen i Göteborg! Jag har biljetter dit så hoppas få de denna fantastiska häst hoppa där!

Carlo och Moya i helsingfors.


Läst 15773 ggr Kommentarer Kommentera

 

Har precis ätit lunch och ska nu ut och göra färdigt i stallet. Hälften är mockat. Släppte ut alla hästar och de njuter av snö och sol!

 

Hovslagaren har varit här på förmiddagen så tre hästar är skodda och nybroddade. Jamie som skor, han skodde CAHLUA dagen innan vi åkte till globen. Då blev han lite nervös att han skulle råka göra något fel så hon skulle bli öm i hoven! Gissa om han blev desto gladare nu idag när han fick höra att vi vann i globen!!!

 

Jag tänkte det när han skodde CAHLUA, det kommer gå bra i globen, Jamie sätter nog dit turskor! Lite skrockfull är jag allt och lyckas ibland tänka fram positiva tankar som jag kopplar ihop med saker som gått bra som ger en bra känsla inför det som ska komma. Jamie skodde nämligen LAGANA en av gångerna innan vi skulle tävla. På den tävlingen gick det också bra, vi kom tvåa i 150 klassen uppe i Gävle då!!! Så det tänkte jag på när CAHLUA skoddes innan globen!!!!

 

Sista hindret i finalen på fredagen! 


Läst 16362 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
11
2012

 

Är jag konstig eller? Har knappt haft "semester" i en vecka och börjar bli rastlös! Känslan infann sig idag.

 

"Semester" nu menas att jag är hemma, inte på någon strand som förra året med en kall öl! Hade inte varit helt fel det heller men i år blev det inte så. Att åka bort är bra, man får koppla av och inte tänka på alla måsten. Se och uppleva nya saker och rensa hjärnan.

 

Nu är jag hemma och har det lugnt. Släpper ut hästarna, mockar lite, spånar, torvar, julpyntar, åker på spontanlunch och går i lite affärer på det som Malin och jag gjorde idag. Imorgon är jag helt själv så då blir det bara stallet och lunch hemma, mocka, osv.

 

Malin på CAHLUA, Anna på ACINDO.

Visst ser det väl mysigt ut när vi rider i snöskogen?

Idag har jag även ridit tre hästar. En långsväng i skogen över stock och sten i skritt. Sen red jag på kvällen tillsammans med Johanna som red DON och LORD. Vi travade mest och hästarna var glada.

 

Nu är det bara kravlös ridning, någon häst om dagen. Inget hårdjobb med dressyr, kondition, hoppning, åka till ridhuset, planera, stressa. Två veckor till, sen kör vi igång igen!

 

Det räckte visst med knappt en vecka i lugn tackt, är jag knäpp eller???!!!! Kanske? Eller så är jag bara helt enkelt en tjej som älskar hästar och som vill jobba hårt för att komma dit jag vill. Tycker om att ha många bollar i luften och träna mina hästar!


Läst 17716 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
11
2012

 

Julen närmar sig och här kommer några julklappstips från Mountain Horse.

Underställ som värmer nu när det är vinter på riktigt! Hällor under fötterna som gör att underställsbyxorna inte åker upp när man drar på sig ridbyxorna över!

Burlington Jacket! Min nya favoritjacka att ha på tävling. Vattenavvisande, lätt men varm, lagom lång så den passar att ha över kavajen när man rider fram.

Fina tävlings-skjortan Victoria, finns även i vitt. Guldbrodyr, så fin!

Courtney stickad tröja. Varm och mysig! Finns även i vitt och blått.

Matcha med strumpor till som är varma och sköna!

Snygga vinterridstövlar, Nordic Light High Rider!

Så en mössa på, så håller du dig varm!

För närmaste återförsäljare, gå in på www.mountainhorse.se så hittar du!


Läst 16364 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.