Therese
AUG
03
2012

Äntligen, stallet är färdigmålat!!! Både det lilla och stora stallet, samt utebox och tvättmaskinsrummet! Det tar sin lilla tid men det är värt jobbet, det blir ljust och fint.

 

 

Nu är det bara sadelkammaren kvar som jag tänker angripa imorgon med målarpenseln. Diskbänken ska ut därifrån och ny färg på väggarna.

 

Hästana rids och nu är även CASH FLOW och CARLINA igång. CELVIN och EROZ ska också igång nu i helgen. Långt skönt sommarbete har de haft.

 

Jag trimmade markarbete på EDWONDO idag och han var riktig fin. Nu orkar han flytta bakbenen undan sig på volterna och i skänkelvikning. Han har varit lite bekväm och samtidigt inte orkat riktigt förut. Ulle och jag har jobbat med det och nu börjar det ge resultat. Galopperade över bommar och tränade på att öka och minska galoppen. Red även förvänd galopp på honom och det gick hur bra som helst. Det är bra gymnastik för dem i markarbetet.

 

Red mormorsrundan på min LAGANA och CAHLUA, båda fina!


Läst 21747 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03
2012

Imorgon lördag börjar hoppningen med Rolf-Göran Bengtsson, Lisen Bratt-Fredricsson, Jens Fredriksson och Henrik von Eckermann.

 

Alla hästar besiktades igår de var alla friska och fina, skönt! Det ska bli spännande att se hur det kommer gå. Ingen av de hästar som är med nu var de som lagkaptenen hade tänkt ha med från början.

 

Rolf-Göran hade tänkt rida sin guldhäst från EM och silverhäst från OS i Hong Kong- Ninja la silla. Nu blev han sjuk för några månader sedan, är nu frisk men saknar lite av styrkan som behövs i ett mästerskap. Roffe rider nu istället Casall. Det är en superhäst det med så jag tror Roffe kan komma långt fram i resultatlistan.

 

Lisen och hennes fina häst Matrix var reserv först men när Malin Baryards häst Tornesch skadade sig fick Lisen kliva in i laget. Hon har rutin från OS i Sydney och hennes häst är jättefin så det går säkert bra.

 

Jens Fredricsson och Lunatic tog en plats i laget efter massor av fina resultat under våren och sommaren i superligan. De bidrog till att laget vann i Falsterbo. Tror det kan gå riktigt bra för Jens.

 

Henrik von Eckermann rider hösten Allerdings istället för Coup de Couer som han red i EM när han kom femma. Den hästen är skadad så han fick ta sin andra häst, som jag tycker är en riktigt fin häst och de har gjort bra resultat.

 

Jag tror att vårat svenska lag kan göra ett bra resultat och vi hoppas på medalj!

 

Stort lycka till!!!!!

 

Tidsprogrammet för hoppningen:

 

Lördag 4/8 kl 11:30 första hoppningen individuellt kval 1

 

Söndag 5/8 kl:12:00 första omg laghoppningen, individuellt kval 2

 

Måndag 6/8 kl: 15:00 andra omg laghoppningen och det avgörs vilket lag som blir olympiska mästare, individuellt kval 3

 

Onsdag 8/8 Individuell final.


Läst 20701 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
02
2012

 

Den här sommaren har varit sämsta tänkbara för höskörden. Massor av regn, sen när det väl har varit några fina dagar har det inte gått att slå av höt för att det varit för blött ute på fälten. Slår man av höt och det ligger i vatten, då ruttnar det. Sen kör man sönder fälten också.

 

Så tålamod och is i magen har det varit. Tålamodet tog slut för några veckor sedan, då vi slog av några hektar, som tyvärr regnade bort. Har nog inte hänt hos oss på 20 år!

 

Så igår såg väderprognosen bra ut, det har torkat på fälten så nu är det några hektar hö slaget. Det ska nu torka och vändas några gånger. Förhoppningsvis kan vi rulla ihop det i helgen.

 

Vi tar bara in torrhö på storbal, därför behöver vi fem dagar fint väder. Så jag ska nog dansa soldansen nu och be en bön till högre makter att regnet håller sig undan från Bäcktorp!

 

Gamla viktor ska snart få jobba med att vända och stränga höt.

 

Förra året fick vi in nästan 180 storbal


Läst 22083 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
02
2012

 

Målningen i stallet går in på sluttampen, äntligen! Det tar tid att tvätta och måla alla boxar och galler. Målar även i tvättmaskinsrummet och sen blir det sadelkammaren. Sen ska ju hästarna hinnas med. Så dagarna består av målning och ridning just nu.

 

Igår hoppade jag EDWONDO och TIPTON för Tomas, det gick bra. TIPTON var lugn och hoppade riktigt fina språng. EDWONDO var lite spänd i början för att han inte kände igen sig på banan. Vi har ju flyttat alla hinder till den "riktiga" gräsbanan. Det gjorde vi igår, så det blev två svängar från savannen till gräsbanan med gamla traktorn och vagnen, fullt med hindermaterial.

 

EDWONDO slappnade av och både han och jag fick ett bra jobb. Ibland kan jag lätt hamna fast lite i innertygeln på honom, han lurar dit mig. Så det måste jag alltid tänka på. Jag var riktigt nöjd med träningen.

 

Vi värmde upp på travbommarna på böjt spår, ett travsteg mellan bommarna, och att stå i fältsits över för att träna balansen. Sedan galopperade vi över bommarna, då blev det studs. Efter studsen blev det några olika linjer, sedan hoppade vi bana.

 


Läst 18612 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
01
2012

 

Ojoj så många namnförslag det har kommit in i tävlingen "Döp Rantadous föl"

 

Nästan 700 namn att välja på!!!! Jättekul att så många deltagit i tävlingen!

 

Det vinnande namnet kommer upp här på bloggen om några dagar, vi måste ha lite tid på oss att fundera och välja ett namn.

 

Vinnaren kommer att få fina priser från Mounitain Horse, valfri ridjacka och valfi ridsko!

 

 

Snart har han ett namn!


Läst 21486 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
01
2012

 

Sara Algotsson-Ostholt och den fantastiskt fina hästen WEGA tog OS-silver!!!! Det svenska laget i fälttävlan kom på en fjärdeplats vilket också är riktigt bra.

 

Det som är så häftigt utöver att Sara tog silvermedalj är att hon gjorde det på sin mammas häst som de fött upp själva. Mamman till Wega heter La Fair och tävlade också nu i OS laget, med Saras syster Linda i sadeln!!!

 

Jossan och jag följde terrängen igår och såg alla ekipage, det var häftigt att se. Idag visade SVT hela banhoppningen och vi satt som klistrade framför tvn, så spännande det var hela vägen in i mål! Jag vågade nästan inte titta, pulsen skenade!

 

Sara och Wega rev sista hindret och det blev en silvermedalj. Första medaljen i fälttävlan sedan OS 1972. Det var en efterlängtad medalj för ridsporten! Hoppas nu att dressyr och hoppryttarna fick smak på framgång, och alla andra tävlanden i OS, Hejja Sverige!

 

Häftig bild på Sara och Wega från Hippson.se


Läst 19034 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv