Therese
FEB
02
2012

 

Puh, tiden går fort! Igår kväll var jag så trött så jag ville inte se efter en dator. Gick och la mig och sov NIO TIMMAR!!!! Gissa om det var behövligt!

 

Har ridit och grejat som vanligt igår. Var även till Södertälje och hämtade en häst igår.

 

Idag har vi varit till ridhuset på morgonen med PRINSESSAN. Hon är inriden och riden några veckor ordentligt så nu var det dax för examensdag!!! Hennes ägare Mikael Pettersson skulle komma och titta när hon reds och sedan ta med henne hem. Allt gick strålande bra! Mikael var jättenöjd och vi också. Så nu har PRINSESSAN åkt hem.

 

 

PRINSESSAN med Johanna i sadeln och en nöjd Mikael!

 

Resten av dagen har jag hopptränat ett gäng hästar för Tomas. Mockat och grejat, druckit en kopp kaffe nu och en smörgås. Ska ut och rida igen....japp, ut i kylan! Det är månsken så det blir nog en härlig ritt iaf. Towe, Johanna och jag tar varsin häst och rider ut!


Läst 21825 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
01
2012

 

Jaha, då var denna dag över, och det har varit en bra dag igen!

 

Malin har varit här och hjälp mig i stallet hela dagen, Tack malin!

 

Vi red ut sex hästar och mockade, packade hö, släppte in och ut, fodrade = det vanliga som man gör i stallet varje dag. Planen var sedan att åka till Rocklunda med fem hästar och trimma lite.

 

Det blev LADY, CARLINA, LAGANA, CAHLUA och LUTRICIA. De två förstnämnda fick sällskap i ridhuset av många hästar! Lena Nilsson, som är ridskolechef på Rocklunda hade träningar. Första gruppen var ponnyer och det var intressant tyckte LADY! Tur att ridhuset är så stort så vi alla får plats! Nyttig för min båda unga hästar att ridas tillsammans med så många andra, perfekt träning inför tävling och framhoppningar.

 

Båda slappnade av efter en stund och jobade på . Min plan med alla hästarna idag var att rida lösgörande markarbete.

 

Funderade på om jag skulle lyckas med LUTRICIA och CAHLUA idag. Igår när jag red mormorsrundan så var de båda jättepigga och väldigt glada!!! Kändes som att det skulle ta två veckor att få ner de på jorden igen efter den uteritten. Nu blev det inte så, skönt nog. De var jättefina idag! Även LAGANA jobbade riktigt fint. Slappnade av och blev låg och lång i formen. Hon kan annars bli lite hög i nacken och dra ihop sig när hon är pigg. Kändes bra så jag frågade Lena hur det såg ut och om hon verkligen satt under sig bakbenen. Det gjorde hon. Lena tyckte hon var mer avslappnad nu men energisk på rätt sätt. Det är fördelen när man rider i ett ridhus med andra. Så enkelt att bara kunna fråga hur det ser ut och om man behöver ett litet tips på vägen.

 

 

Jennifer hjälpte mig med hästarna vid ridhuset. Skrittade dem och höll i när jag lastade om , TACK för hjälpen! Hon tog en fin bild på CAHLUA.

 

 

Hemma igen och alla täcken som hästarna haft på sig i lastbilen ska vikas ihop och läggas in i täckesrummet. Det är kallt nu så varje häst åker i två ullfiltar samt ett funktionstäcke med fleecefoder.


Läst 20889 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv