Therese
FEB
23
2012

Jag kom fram till Göteborg klockan 18 och åkte direkt till Scandinavium. Först blev det accredeteringen och hämta ut min bricka. Efter det tänkte jag gå till pressrummet. På väg genom korridoren som går utanför arenan så tittade jag in genom en av dörrarna och det var fullt av hästar och ryttare inne på arenan. Hoppryttarna hade ridtid och satt då och trimmade sina hästar.

 

Så jag gick in och satt mig på läktaren och tittade. Edwina Alexander red en snygg mörk häst, Malin Baryard, Roberto Cristoffoletti mfl red samtidigt. Så kom Rolf-Göran Bengtsson in med Kiara. Perfekt, vilken timing att jag satt där precis och kunda se när mästaren red! Från att han skrittade fram tills han travade av Kiara så följde jag noga när han red. Vilken inspiration!

 

Han travade fram flera varv runt arenan i avslappnad trav och låg form. Sedan galopparbetade han länge. Hela tiden med variation i arbetet. Stora volterna i början, ökade galoppen längs hela långsidan, tog tillbaka i arbetsgalopp på kortsidorna och fram på långsidan igen. Efter några gånger så gjorde han ökningar och minskningar bara några steg. Ungefär fem galoppsprång framåt, fem tillbaka, fem framåt, fem tillbaka.

 

Sedan travjobbade han en stund, många mindre cerpentiner. Galopp igen och då red han snett igenom en bit, vände tillbaka som en usväng, bytte galopp och snett igenom igen, bytte galopp osv. Han gjorde till och med byten i vart annat språng och lite galopp-piruetter! Hela tiden en mjuk följsam hand och avslappnad i armarna.

 

Hela ridpasset var varierat, han satt inte och gjorde samma sak om och om igen.


Läst 20656 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
22
2012

Nu sitter jag på tåget, passerade precis Skövde. Lite mer än en timme kvar nu innan jag är framme. Då blir det raka spåret till Scandinavium. Det ska bli så roligt, fyra dagars hästtävling på världsnivå! För mig är det semester! Johanna kommer ner imorgon så vi kommer ha riktigt kul.

Idag har jag bara ridit en häst, LAGANA. Johanna och jag åkte till Rocklunda med henne och LADY. De skulle hoppa idag och Johanna fick ta LADY. Vi värmde upp och hästarna var lugna och fina.

Det stod som vanligt hinder framme och det var en bra övning. Efter den ena långsidan stod det tre räcken på rad med ett galoppsprång emellan. På den andra långsidan tre oxrar med tre galoppsprång mellan varje.

På de båda diagonalerna, snett igenom stod det ett hinder. Så vi värmde upp genom att hoppa som på en stor åtta på de två hindren. Hoppade sedan genom båda långsidorna en gång var. Gjorde en bana av alla hinder som vi hoppade två gånger var. först lite lågt och sedan lite högre.

Båda hästarna var fina och lugna. LAGANA var inte så vild som hon kan vara ibland! Jag focuserade mycket på att rida framåt med en mjuk avslappnad hand och bara följa med henne. Hon hoppade jättebra sista varvet på banan. den hästen är underbar!

Johanna red LADY jättebra. LADY är stabil och är mogen i sin hoppning, kul att se!

Hästarna får ta det lite lugnt nu när vi åker bort. Skrittas ut i skogen och går i hagen.


Läst 18772 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
22
2012

Igår kväll och ikväll har jag haft hoppträningar. Skultuna igår och Åskebro idag. Det har varit roligt och alla har varit duktiga!

 

Framöver kommer jag nu ha träningar varje tisdag. Udda veckor i Skultuna och jämna veckor i Åskebro, Kolbäck. Ring, smsa eller maila om intresse finns att vara med, alla är Välkomna!

 

Vädret har varit fantastiskt, rena vårstämningen idag! Fåglarna kvittrar och snön smälter. Vi kunde rida utan pannband under hjälmen idag, bara en sån sak!

 

Johanna och Malin har varit här både idag och igår. Hästarna har vi ridit ut i det fina vädret.

 

Eftersom det var semeldagen idag så åt vi semlor!!!

 

 

Imorgon bitti åker Johanna och jag till Rocklunda och hoppar med LAGANA och LADY. Efter lunch hoppar jag på tåget och åker till Göteborg och världens bästa inomhustävling Göteborg Horse Show!

 

 

Jag kommer att vara där tills på söndag och följa tävlingarna varje dag. Imorgon kväll blir det Welcome Party i Vip Village. På torsdag börjar dagen med Hästföretagarforumet för min del. Tillsammans med www.Pwc.se som är sveriges ledande företag inom revision och rådgivning gör vi ett föredrag om mitt företag med focus på utveckling och lönsamhet.

 

 

Jag kommer att blogga från tävlingarna hela helgen så följ bloggen så hänger ni med i vad som händer!


Läst 21322 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
20
2012

Vi hade en jättebra helg! Hästarna har hoppat strålande bra och de är i storform!!!

 

Började med sexåringarna CARLINA SB (Cardento-Cortez) och EDWONDO (Escudo-Graf Grannus). De hoppade 110 klassen på lördagen. Båda hoppade felfritt! CARLINA var så glad att vara på tävling och bockade ordentligt efter första hindret, kul när de visar glädje! Hon var bra och hoppade bara fina språng. EDWONDO var väldigt avspänd och fin, skönt!

 

 

EDWONDO med unghästrosetterna!

 

Upplägget på tävlingen att börja med unghästklasserna tycker jag är riktigt bra. Banorna är byggda för unghästarna och så är de färdiga och slipper stå och vänta resten av dagen att de äldre hästarna ska hoppa sin avdelning om det är så att unghästen ska hoppa en klass till. Nu kunde jag åka hem med CARLINA och Ulle hem med EDWONDO. Skönt att ha nära till tävlingen.

 

Hann rida fyra hästar hemma innan vi åkte tillbaka på eftermiddagen med LUTRICIA, ACINDO SB och CAHLUA. De hoppade 130 klassen. Jag red ut dem och trimmade lite hemma så de var väl förberedda för sin start.

 

Klassen var en a:0 tidshoppning med tio hinder och tolv språng. Först ut var CAHLUA. Riktigt laddad och pigg! Hoppade bra, var lite studsig i galoppen som hon kan bli när hon är ivrig. Hade ett nedslag, en bakbom på oxern in i kombinationen. Hon backade av lite för tidigt till B-hindret.

 

ACINDO SB och LUTRICIA var kanonfina och gav sig in i matchen direkt! De gav mig en perfekt känsla och hoppade felfritt! Det räckte till att bli trea och fyra i klassen!

 

 

Kul med prisutdelning!

 

Hemma igen så tog Johanna och Towe hand om hästarna. De är så duktiga och vet precis vad som ska göras och sköter om hästarna på bästa sätt! Jag hann bara åka hem och styra tillbaka till Västerås. Västerås Ryttarsällskap, min tävlingsklubb hade årsmöte och fest. Jag skulle få medalj som klubbens bästa senior i hoppning 2011. Så vi hade en trevlig kväll med mat, musiktävling och medaljer!

 

 

Upp tidigt och tävling på söndagen igen. CARLINA och EDWONDO först ut i 110 klassen igen. De var felfria igen båda två och hoppade ännu bättre än på lördagen, roligt!!!

 

 

CARLINA SB

 

CAHLUA, ACINDO, LUTRICIA fick gå på en långpromenad innan vi åkte tillbaka till tävlingen. Startade CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda hoppade grymt bra! Tyvärr rev ACINDO första hindret, jag tycker nog att jag hade lite dålig galopp så hon rev bakbommen, kunde ha ridit lite bättre där. Hade galoppen igång från början på CAHLUA och då blev det en bubbelnolla!!! Hon var riktigt bra, lugnare än dagen innan och galopperade hela galoppsprång. Fick pris!

 

 

ACINDO SB

 

LUTRICIA hoppade 140 klassen. Kanonbra runda tyvärr ett nedslag. Men hästen kändes fin och ridníngen också, ibland kommer det ett nedslag iaf. Jag är nöjd, det är det viktigaste.

 

Så tio starter och sju felfria och tre med ett nedslag, bra start på tävlingsåret 2012!

 

 

EDWONDO


Läst 22097 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18
2012

...råkade jag trycka på så allt jag hade skrivit om denna dag försvann!!!! Orkar inte göra om allt! Skriver något nytt, tar bara sådan tid!

 

Har haft en lång dag och hunnit rida tio hästar. Trimmat de som ska tävla och ridit ut de andra.

 

Hoppade GEORGE nu ikväll för första gåneg efter vintervilan, han var fin! Länge sedan jag såg honom, han har vuxit.

 

Imorgon är det tävling och det börjar kl 9. Då är det unghästklasser 110, 120, 130. Sedan börjar det om med de äldre hästarna som också hoppar 110, 120 ,130. Bra upplägg tycker jag, då är banorna anpassade för unghästarna.

 

Så jag åker kl halv 8 med CARLINA. Johanna och Towe stannar här. de rider ut två hästar var, släpper ut i hagarna och fixar stallet. Malin möter mig på tävlingen och hjälper mig där. Ulrika kommer med EDWONDO. Så när de två hoppat 110 klassen åker Malin och jag hem till stallet. Då rider jag CAHLUA, ACINDO och LUTRICIA som ska tävla senare imorgon eftermiddag, de hoppar 130 klassen. Kommer även rida LAGANA. När det sedan är dax lastar vi lastbilen och åker till tävlingen igen.

 

Det ska bli kul och jag hoppas det här tävlingsåret blir lika bra som förra året. 2011 var ett riktigt bra tävlingsår och alla hästar presterade bra och utvecklades.

 

 

2011 avslutades med en seger på Hamre, ACINDO vann 135! Hon hade mängder med placeringar och vinster upp till 135 klass, en riktig rosettplockare!

 

 

LUTRICIA var stabil och placerade sig i sju 140 klasser på rad. Hon var tvåa i Runstens derby och vann 140 i Sala. Bra resultat i Drammen CSI***145 klass. Meetingbästa häst i Gislaved-Anderstorp.

 

 

GINA placerade sig i nästan alla starter. Debuterade 140 klass och gick till finalen i 7-årsrundan på Strömsholm. Placerad silver tour Grand prix Drammen**.

 

 

CAHLUA hade också massor av priser upp till 140 som hon debuterade i maj 2011. Hon avslutade året med att vara tvåa i 140 på Hamre.

 

 

EROZ kvalade till semifinalen i 4-årschampionatet där han slutade tvåa med fina poäng.

 

 

LADY kvalade enkelt till semifinalen och gjorde under hösten sju starter i 1 meter och var felfri i alla utom en, där hade hon ett nedslag.

 

 

CARLINA SB tävlade inte så mycket för hon växte och jag vill ta det lugnt med henne. De starter hon gjorde var bra och hon hoppade felfritt i 120 klasser.

 

 

ARCHI kvalade enkelt till Breeders genom flera felfria 120 klasser och gjorde bra rundor på Flyinge.

 

 

TIPTON utvecklades från 110 klass och debuterade 130 klass.

 

Så nu hoppas vi på ett bra 2012 med början imorgon!


Läst 22018 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16
2012

Nedräkning, en dag kvar sedan är det lördag och årets första tävling! Äntligen!!! Jag är så taggad och det ska bli så kul! Hästarna känns att vara i så fin form så på lördag får vi se. Hamre Ridklubb är tävlingsplatsen.

 

Nu har vi tränat och förberett oss ordentligt. Flera bra hoppträningar för Tomas Torgersen och mycket dressyrträning. Hästarna är pigga och glada!

 

Det var hoppträning igår och vi hoppade bana. Tomas hade byggt en riktigt bra bana. Tolv hinder med fjorton språng. Värmde upp på trav och galoppbommar. Sedan hoppade vi banan en gång lågt och en gång lite högre.

 

Alla hästar hoppade kalasbra!!! De var så duktiga!

 

CARLINA får man rida en stund i markarbetet innan hela kroppen är med. Hon tycker det är jobbigt men kommer loss bra. Hoppningen kändes bra. Flera mycket bra språng och hon hoppar färre mindre bra. Kan säga att jag höll på att åka av på ett av sprången, hon hoppade mig ur sadeln för hon hoppade så bra!!!

 

LAGANA var jätteglad och gjorde caprioller innan hon fick hoppa banan. Det var lite svårt att komma igång och komma till ridning när hon höll på så. Dessutom triggade hon igång Rebeccas häst Colgraff så de for runt båda två i ridhuset!!! Tomas undrade vad vi höll på med där ett tag. Hästarna gjorde en riktig urladdning kan man säga! Hon hoppade sedan jättebra och jag kunde rida henne följsamt och mjukt.

 

LUTRICIA var superfin! Noggrann, bra tempo, inte stark. Kunde rida i lätt sits och kände mig som Michel Robert igen!

 

KASSAN var jätteduktig! Första gången hon fick hoppa en ordentlig bana med distanser och alla vattenmattor. Inga tveksamheter någonstans, så roligt. Hon är ett litet hjärta!

 

CAHLUA och ACINDO var bara så bra, vilka fina hästar...

 

Det gick riktigt bra för Erik, Paula och Rebecca också. Alla deras hästar såg fina ut. Det är roligt att träna tillsammans med duktiga kompisar. Vi tävlar allihop i helgen.

 

 

Tack Tomas för bra träning och all hjälp. Tack Malin och Helene för att ni hjälpte mig med hästarna i ridhuset så de blir skrittade före och efter träningen!

 

Idag har jag varit själv i stallet så det var en del att göra. Tolv boxar tar sin tid att mocka och alla hästar som ska släppas ut och tas in. De som hoppade igår hade vilodag idag, jag har ridit ut några av de andra hästarna. Åkte till Rocklunda nu ikvälll och hoppade Edwondo. Ulrika som äger honom rider markarbetet och hon gör ett jättebra jobb med honom. Jag rider markarbete ibland och hoppar en gång i veckan. Han ska också tävla i helgen så jag red honom och hoppade. Han känns jättefin. Han hoppade bra idag, lugn och avspänd. Känns bra inför helgen.


Läst 21342 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
16
2012

Mina hästar går i hagen varje dag. Stora hagar är det också. En del hästar går själva och andra med kompis. Allt efter hästägarens önskemål och vad som är bra för hästarna.

 

Passade på att ta lite bilder idag när jag släppte ut dem. Såg att skärpan är dålig, får kolla inställningen på kameran. Bjuder på bilderna iaf ;-)

 

 

CAHLUA och ACINDO går i varsin hage.

 

 

NATHALIE

 

 

NORMA till höger och TIPTON till vänster. Varsin stor hage.

 

 

Grabbarna bus som går tillsammans varje dag! EROZ, LORD och CELVIN. CELVIN är en ny häst som kom för några dagar sedan, får presentera honom senare.

 

 

EROZ, LORD.

 

 

LAGANA går ensam. Har grabbarna bus precis brevid som sällskap!

 

 

CARLINA och LUTRICIA går tillsammans.

 

 

CASH FLOW (KASSAN) går ensam och har en jättestor hage.

 

 

LADY och HUMLAN går tillsammans i en jättestor hage, även kallad savannen!

 

 

Jag står nu längst bort i LADY och HUMLANS hage, man ser de långt bort, den är ganska stor...

 

 

LADY och HUMLAN rullade när de kom ut i snön!

 

 

Hagarna på rad!


Läst 18582 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
14
2012

Ha en trevlig alla hjärtans dag, för det har jag! Ridit på fm, nu ska jag ta in de hästar som ska till ridhuset och ridas på em.

Fodra lunch och göra dem klara för att åka och hinna mocka lite innan...

 


Läst 19804 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12
2012

Kom hem sent igår, roligt hade vi! Idag hade jag sovmorgon, fördelen med att bo på samma gård som mamma och pappa, mamma fodrade frukost!

 

Underbart väder idag! Towe och jag har ridit fyra hästar var och det blev mormorsrundan. Så härligt att trava på vägarna, galoppera på fälten och skritta genom skogen.

 

 

Galopp över fältet på LUTRICIA och CARLINA!

 

 

På väg hemåt.

 

Här kommer en film från sist fältet, visst ser det härligt ut???!!!

"http://www.youtube.com/embed/-sOxHhaBdmQ"


Läst 22396 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
11
2012

Jag var bra trött imorse när klockan ringde. Vissa dagar vore det skönt att dra täcket över huvudet, kolla på film, äta godis hela dagen och slappa!

Nu är det ju så att hästarna motionerar sig inte själva så det blev till att hoppa upp och göra sig klar för ridhusresan. Johanna hjälpte mig att fixa iordning KASSAN, LAGANA, CAHLUA, ACINDO, CARLINA och LADY LOVE. Så åkte jag till Rocklunda och trimmade. Hästarna var fina och pigga.

ACINDO fick konditionsgaloppera, CARLINA konditionsgaloppera lite och trimmade lite dressyr. Lagana gick dressyr, så fin. Kan sitta och leka runt i förvänd galopp, öppna, skänkelvikningar och galoppombyten. Janne som tömkörde sin häst samtidigt undrade om jag skulle bli dressyrryttare!!!

KASSAN, LADY och CAHLUA fick också markarbeta och kändes riktigt fina. Var jag trött när jag åkte så var jag pigg och glad när jag åkte hem. Frisk luft och fina hästar gör dagen bra!

 

Omlastning av hästarna på Rocklunda! Tur det finns lite folk som kan hjälpa till och hålla hästarna!

Johanna, Malin och jag åt lunch på em. Ellen kom och hämtade DIEGO och fikade med oss. Han har varit hos oss en månad när Ellen gjorde praktik i Tyskland.

Johanna och jag red ut varsin häst på mormorsrundan sedan var det bara att fixa stallet.

Nu är vi klara och ska åka in till stan. Äta mat och gå på puben med ett gäng kompisar!!! Måste passa på, snart drar tävlingssäsongen igång och då är helgerna inplanerade! Blir kul!!!


Läst 20437 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv