Therese
NOV
11
2011

I helgen är det ingen tävling, så det blir ledigt? nej, så klart inte, finns massor att göra här hemma med hästar och stall! Blir städning och ridning. Ganska skönt att var hemma en hel helg måste jag erkänna, det var länge sedan.

 

Hästarna trimmas på och känns fina. Vi rider i skogen, rider ut och trimmar även på banan. Hopptränade CASH FLOW och GINA igår. De andra hästarna får en "hoppfri" vecka.

 

Med inridningshästen Prinsessan går det jättebra. Johanna sitter på henne och skrittar runt, imorgon blir det trav för första gången, spännande. Inocencia är klar och ska åka hem imorgon. Hon är så duktig. Det är bara att sitta upp och rida ut på henne, så trevlig häst! Från att aldrig haft sadel på sig till uteritt i alla gångarter på 1,5 månad!

 

CAHLUA och jag på uteritt i månskenet

 

Tomas tömkör CARLINA SB

 

CARLINA SB

 

TIPTON och jag


Läst 26816 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
11
2011

Den sköna varma västen kommer dyka upp på många bilder framöver har jag en känsla av! REGAL vest heter den. Har blivit en favorit!

 

Marissa fleece heter den gula tröjan.

 

Ridbyxorna är vinterbyxor och heter Arctica Winter Breeches, jättesköna att rida i.

 

Stövlar- Supreme High Rider, så mjuka redan från start!

 

Allt från Mountain Horse!


Läst 28749 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
09
2011

Idag är det kallt! Solen tittar fram och det känns riktigt skönt måste jag erkänna! Johanna, Towe och jag red på kvällen igår, i månskenet, så mysigt! Vi hade tänkt att åka iväg till ridhuset men det var så ljust av månen så vi red här hemma.

 

Johanna red LADY LOOP SB, min treåring igår. Hon är inte så mycket riden efter sommarbetet. Nu red vi ut och travade och galopperade, hon var så duktig!!! Towe och jag hade varsin äldre häst som "draghjälp" och moraliskt stöd till den lilla :-)

 

Vi frös en del igår, så idag åker vinterridbyxorna på för första gången! Jag har ett par nya från Mountain Horse. Ska bli spännande att testa dem och se om de värmer. Tårna var också kalla så jag tar även på mig de nya vinterridskorna. Jag får göra en "dagens outfit" så ni får se hur de ser ut.

 

Nu blir det ridning resten av dagen och även ikväll.


Läst 23669 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2011

Igår var vi ute och konditionsgalopperade några av de äldre hästarna efter grusvägen, den är mjuk och bra nu.

 

Skrittar fram först, ca 10-15 minuter. Det är vad det tar att skritta från stallet ner för våran väg en bit, över skogsdungen och över till den andra grusvägen. Sedan blir det trav en kilometer innan vi galopperar. Det blir i intervaller med skrittpauser. Totalt sett så blir det runt åtta kilometer på den grusvägen. Hästarna älskar det här jobbet, det gör inte mina vader!!!

 

Det gäller att hela tiden underhåll konditionen på hästarna. Varierad träning som jag alltid tjatar om, det är bäst!

 

 

Fyraåringarna Eroz och Lady skrittade i skogen, de är fulla av energi!

 

Hundarna är alltid med i skogen!

 

Var en sväng till ridhuset på kvällen då ägarna till Esko ville komma och titta när jag red. Det gick bra och det är alltid roligt med nöjda och glada hästägare!


Läst 24540 ggr Kommentarer Kommentera

Det var en effektiv dag igår! Visade en av hästarna för kunder på morgonen och vi red ett antal hästar på fm.

 

Jobbade med inridningshästen Prinsessan, hon som tycker det är läskigt. Nu har vi kommit ett stort steg framåt, Johanna satt upp på henne för första gången och skrittade runt i longerlinan!!! Jätteduktig!

 

Efter lunch (som jag inte hann äta, inte bra jag vet!) åkte jag iväg på tävling till Hamre i Västerås. Kom precis fram när avd B började i 110 klassen. Startade i mitten av klassen med CARLINA SB, så det blev snabba ryck vill jag lova! Snabb uppvärmning och framhoppning, tur att jag hann se den som startade före mig hoppa banan, så jag kunde programmera in den, för den hann jag ju inte gå innan! Nu gick det finfint, jag kom ihåg banan, hon hoppade felfritt och var jättefin!

 

EDWONDO hoppade också felfritt och kändes fin, så vi bestämde att han fick göra debut på 120 höjd i klassen efter. Lika bra gick det, felfritt igen! Har nu ridit fyra tävlingar på honom och med facit 0-4-0-4-0-0-0-0 i våra åtta starter tillsammans!

 

CARLINA hoppade också 120. Var avspänd och fin på framhoppningen och aven inne på banan innan start. När hästen före oss hoppar över första hindret så är det någon som smäller igen en dörr under läktaren så den hästen blev så rädd, stack genom ridhuset som skjuten ur en kanon. Så stod den på bakbenen och höll på att slå över. Ni kan tro att CARLINA blev uppjagad och spänd av det! Försökte lugna henne genom att prata med henne men hon var fortsatt spänd när det blev våran tur. Hoppade endå bra. Rev hinder fyra och fem, resten gick fint. Så det var en bra tävling tycker jag som avslutades med trevligt fika i cafet tillsammans med EDWONDOS ägare.

 

När jag kom hem igen väntade en trevlig överaskning! Björn och Daniel hade fixat och grejat i stallet hela dagen. Jag hade inte riktigt koll på vad de gjorde för jag hade fullt upp. Nu visade det sig att de hade gjort rent alla lysrör överallt, fixat nytt lyse i lilla stallet och i spolboxen! Så fint! Tack!

 

Vi avslutade helgen och gick ut och åt god mat tillsammans!


Läst 22948 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
07
2011

Så fruktansvärt tragiskt det som hände under världscup hoppningen i Verona. Den fantastiska hästen Hickstead ramlade ihop och dog på väg ut från banan...

 

Det finns inte ord att beskriva hur hemskt det måste kännas för ryttaren Eric Lamaze och alla i teamet runt om ekipaget :-(

Hickstead var världens bästa häst! Han vann så mycket och kämpade alltid med sin ryttare. De var nummer ett i världen!

 

OS-Guld 2008


Läst 22593 ggr Kommentarer Kommentera

Åkte till Örebro igår och tävlade LUTRICIA, CAHLUA och ACINDO.

 

Det blev en "Fyrafelsdag"!!! Hästarna hoppade fint men en bom trillade i varje runda. Jag har sällan varit så glad efter en icke felfri runda som efter ACINDOS 135 start. Hon var fantastiskt fin och hoppade så bra!

 

Jag hade bra hjälp på tävlingen av Towe, Anna och Carro. De skötte hästarna, sadlade, lastade om osv så allt gick smidigt utan stress fast vi hade tre hästar i samma klass. Även Tomas var med och det är jättebra att få så bra hjälp av honom med att gå banorna, göra en plan och även på framhoppningen. Tack snälla ni!

 

På vägen hem bestämde vi att inte åka och tävla idag. Hästarna har gått en del i år och de har hoppat bra. Underlaget var tyvärr inte det bästa så då valde vi att spara på hästarna till nästa tävling om två veckor.

 

Så idag har vi fått en hel del gjort här hemma. Hunnit rida de flesta hästarna och jobbat inridningshästarna.

 

Imorgon blir det tävling igen! Åker till Hamre och hoppar CARLINA SB och EDWONDO.


Läst 21080 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
05
2011

GAZOLINE, även kallad "Gazza" är såld!

 

Han är fyra år efter Silvano-Dammen och har varit hos mig i 1,5 år. Världens trevligaste och snällaste häst! Alla tycker om att rida honom och han är så go, man kan inte tro att han bara är fyra år. Vi bestämde att sälja honom och det gick jättesnabbt.

Jag önskar de nya ägarna stor lycka till med Gazza!

 

 

Gazza i mitten, tillsammans med Lord och Eroz.


Läst 21314 ggr Kommentarer Kommentera

Igår hopptränade jag fyra av mina fina hästar för Tomas. Det var CASH FLOW, ACINDO, LUTRICIA och CAHLUA.

 

Lilla CASH FLOW är så fin! Hon börjar bli riktigt avslappnad att rida på backen och även i hoppningen. Det är bara jag som rider den hästen, för att hon ska få bra förtroende, det är en speciell dam. Vi tycker om varandra och det börjar ge resultat.

 

Tomas hjälpte mig att värma upp de andra hästarna. ACINDO fick jobba på ordentligt och tyckte det var jobbigt. Protesterade lite men blev så fin. Hon vill gärna "maska" lite och inte jobba genom kroppen. Hon är ganska lång och då gäller det att få henne att använda sina bakben och sätta under sig. LUTRICIA såg riktigt fin och avspänd ut från start. CAHLUA var pigg.

 

Hoppade fram alla hästarna på lite småhinder först. De tre äldre hästarna fick sedan hoppa en oxer med bom på marken 5,5 meter framför och bom 3,5 meter bakom. Gäller att rida rytmiskt och avspänt, inte måtta på bommen. CAHLAU hade för bråttom första gången och landade nästan i oxern, för att hon inte vill lyssna på mig, hon var för pigg nästan! Lite läskigt när det blir så men det upprepade sig inte, hon lyssnade sedan. Alla tre hoppade riktigt bra på den övningen.

 

Hoppade sedan bana med alla hästarna. Mycket av focuset med dagens träning var rytmen och att jag ska få en mer avslappnad arm. Sänka armbågarna och slappna av från axel till hand. Även att bli "segare" i ridningen, inte få för bråttom till hindret. Små detaljer, men nog så viktiga. det kommer bli en rolig vinterträning känner jag på mig!

 

Imorgon är det elittävling i Örebro. Åker dit med CAHLUA, LUTRICIA och ACINDO. Det ska bli roligt!!! De har bara skrittat ut på långtur i skogen idag så även CASH FLOW. de jobbade på en del igår på träningen, så skönt med en "soft" dag!

 

De andra hästarna har gått mormorsrundan. LAGANA är så lycklig att få vara riktig häst igen, ESKO kändes framåt och glad, CARLINA var jättepigg, INOCENCIA jätteduktig som nyss är inriden.

 

Var i Skultuna och hade lite träning på kvällen. Red och hoppade EDWONDO och GEORGE, duktiga. GEORGE känns finare för varje gång jag hoppar honom nu. Therese var sjuk så jag hjälpte henne att rida och hoppa hennes hästar. Den nya hästen Flisan var så trevlig. Så hoppade jag "min gamla häst" SAMBALOLEC. Det var jätteroligt, vilken fin häst det är! Lika roligt varje gång jag hoppar henne, fina SAMBA!

 

 

SAMBA och jag!


Läst 24562 ggr Kommentarer Kommentera

Har varit på återbesök med LAGANA. Det såg jättebra ut, skönt! Longering och böjprov såg bra ut, inte en markering. Ultraljudade senor och karpaltunneln som opererades för ett halvår sedan. Allt såg fint ut!

 

JAG ÄR SÅ GLAD!!!!! ÄNTLIGEN får min stjärna börja galoppera! Nu har jag tagit det extra lugnt och inte stressat fram, det vinner man inget på. Vi går mot vinter och då kan jag ge henne en lång rehab och nu uppbyggnad så hon förhoppningsvis kommer ut på tävlingsbanorna igen nästa år.

 

Känslan när jag fattade galopp första dagen och rullade fram längs grusvägen är obeskrivbar, både för mig och henne kan jag tro!


Läst 22278 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.