Therese
SEP
19
2011

Solen skiner i Karlstad och tävlingarna är igång!

 

Vi kom hit igår på fm. Det var precis lagom innan ARCHIS klass började. Servicen är kanonbra här. Man parkerar lastbilen och så kommer det funktionärer med fyrhjuling och släpvagn. Alla grejer lastas på och så kör de fram allt till stallet. Så på femton minuter hade vi alla fem hästar i boxarna och grejerna på plats! Att man får ett trevligt välkomnande gör så mycket!

 

Hästarna trivs, vi har boxarna längst ner mot utgången vid framridningen.

 

De hoppade alla jättebra igår. ARCHI var felfri i sin klass. De andra fyra gick 130. LUTRICIA, CAHLUA, ACINDO hoppade alla dubbelnolla och kom på plats fyra, sju och tolv. Femton av 80 starter fick pris så det var bra. GINA var med till omhoppningen, där petade hon en bom, så fyra fel. Hon hoppade finfint!

 

Felfritt och pris på fem starter första dagen är bra! Ska bli kul att tävla vidare resten av helgen. De känns att vara i fin form hästarna!

LUTRICIA på prisutdelningen i 130 klassen.


Läst 19034 ggr Kommentarer Kommentera
Något är fel med bloggen, det går inte att skriva. Vill ni läsa mina inlägg så gå till www.stallbacktorp.se och läs bloggen där!

Läst 17921 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 17161 ggr Kommentarer Kommentera

 

Tidigt imorgon bitti lastar vi fem hästar och åker på tävling. Det är första stora inomhustävlingen för hösten. Lite tråkigt att det är slut på utomhussäsongen. Bara att acceptera, snart är det vinter...

 

Tävlingen är i Karlstad. Det är två år sedan jag var där och det brukar vara trevliga tävlingar. Hästarna som åker med denna helg är GINA, LUTRICIA, ARCHI, ACINDO och CAHLUA. Björn och jag åker själva imorgon. Ebba kommer senare kvällen och hjälper mig resten av helgen.

 

Idag har jag trimmat ett gäng hästar. Hunnit klippa tre av dem och friserat två. Lutricia och Archi såg ut som ulliga mjukishästar i sin långa päls! Nu är de "snaggade" tävlingshästar igen!

Malin och Ebba har hjälpt mig i stallet. Jag trodde aldrig vi skulle hinna allt som var på listan idag men det gjorde vi! Lastbilen och trailern är klara för avfärd, alla grejer packade.

 

I veckan som varit har EROZ och LADY tagit det lugnt efter semifinalen. Alla andra hästar har jobbat på och de känns fina. Tråkigt med så mycket regn. Det gäller att försöka pricka in ridningen mellan skurarna!

 

Nu ska jag snart gå upp ur sängen och jag har inte ens hunnit lägga mig i den! Så jag gör som min mormor brukade säga när det var sent och man skulle upp tidigt:

 

"Nej, skynda dig och sov nu. Helst fem kvart i timmen!!!"

 

Lilla mormor som jag alltid red förbi hos på mormorsrundan. Jag på ACINDO.


Läst 19688 ggr Kommentarer Kommentera

Lite sen uppdatering men jag har inte hunnit! I söndags kväll däckade jag på soffan i ridkläder och gick tydligen inte att få liv i, vaknade av mig själv kl 5:30...då var det bara att släpa sig till sängen och sova lite till! Inte enkelt att vara dunderförkyld, tävla, köra bil enkel resa två timmar till och från tävlingen samt fixa allt hemma. Vem har sagt att det är enkelt att vara tävlingsryttare?!

 

Tävlingen i söndags gick superbra! Det var omg 2 i semifinalen och både EROZ och LADY kvalade till söndagen. Hinderhöjden var nu 1,05 så debut på den höjden. Banan bestod av hinder ett till nio med kombination. Det skulle nu avgöras vilka som kvalade till den stora riksfinalen på Flyinge i Oktober. De fem bästa efter de två dagarna kvalade vidare.

 

LADY var först ut och skötte sig så bra. Hoppade felfritt! Öronen framåt och tyckte det var jättekul. Hon fick samma poäng som dagen innan så hon behöll sin plats i resultatlistan.

 

EROZ startade i slutet av klassen. Han var helt fantastisk i sin hoppning och var felfri! Domarna gillade honom och höjde hans poäng från dagen innan. Utlåtandet:

 

"Vi stod här och spekulerade i om denna stora hästa skulle vara trött idag. Men så fel vi hade! Han var fantastisk. Energi och han satt inte en hov fel någonstans runt hela banan. I varje språng visar han att han har kapacitet och scoop. Vi tyckte att hans ridbarhet var bra igår, idag var den ännu bättre! Han får poäng för ridbarhet 8,5 och för teknik/kapacitet 8,5"

Totalpoängen efter två dagar blev en total andraplats och biljett till Flyinge!!!!

 

Oj så roligt! Vilka ord att få höra! Jag är så glad och stolt! EROZ har jag haft sedan han var 2,5 år. Ridit in och visat på treårstestet med hoppdiplom (poäng 9-9) och nu kvalat till Flyinge som fyraåring! Det visar att vårat system vi har i träningen av hästarna är bra.

 

Glädjen var total hos Helene! Glädjetårarna slutade aldrig rinna! Så ska det vara när man är stolt uppfödare av en sådan fin häst!

 

Kramkalas efter finalbiljetten!

 

Johanna med LADY LOVE SB

e: Looping. u: Rantadou-Rastell-Tamburin. Uppfödare/ägare Therese Nyman.

 

EROZ

e: Ronaldinho u. Amoorina-Looping-Naturell

Uppfödare: Helene Lindroth Ägare: Helene Lindroth/Therese Nyman


Läst 25230 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
10
2011

Idag var jag i Södertörn och tävlade med EROZ och LADY. Det är semifinal i 4årschampionatet.

 

I uppvärmningsklassen 90 cm hoppade båda felfritt. I semifinalen var höjden 1 meter och båda var felfria igen!

Poängen till LADY blev 7-6 och EROZ fick 7,5-8. Båda är med till omg 2 imorgon där de 20 bästa från idag hoppar. EROZ ligger trea inför avgörandet.

Domare är Jens Fredricsson och Harald Jönsson.

 

Det är tidigt imorgon, vi åker kl 7. Nu ska jag sova och förhoppningsvis bli lite piggare till imorgon bitti, känner mig ganska risig nu.

 

Håll tummarna imorgon, God Natt!


Läst 19236 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
09
2011

Bara för att man var ambitiös och red i regnet för några dagar sedan så kom det en förkylning. Inte roligt! Jag red inte igår, kroppen måste ju få vila lite. Stallet ska skötas så det blev mockning, fodring och släppa in och ut hästarna. Så tog jag tag i det stora putsberget! Nu är alla träns, martingals och sadlar rena och insmorda med läderbalsam. Sadlarna blev glada efter allt regn de fått på sig!

 

I onsdags så hoppade jag några av hästarna. Eftersom fyraåringarna LADY LOVE SB och EROZ ska tävla i helgen och det är inomhus så bokade vi ridhuset och hoppade där. Det är viktigt att förbereda dem på bästa sätt. Det är semifinalen i championatet som de kvalat till.

 

 

Pernilla Dannberg och Rebecca Jansson var också med och tränade för Tomas. Rebecca har även hon kvalat sin fyraåring CERIA. Pernilla tränade sin fyraåring HOPP-Zan.

 

Tomas byggde en riktigt bra bana. Det var raka linjer, böjda spår, kombination och "tittiga" hinder.

 

Alla hästarna hoppade bra, kul! Vi har fått en del tips och råd nu inför helgen så det blir spännande.

 

Eftersom det regnade och jag skulle hoppa LUTRICIA, ACINDO och CAHLUA åkte vi tillbaka till ridhuset med de hästarna. Blev en bra förberedelse för deras nästa tävling som är i Karlstad, inomhus.

 

Tomas gjorde om bansträckningen så den blev lite svårare mot vad de yngre hästarna hade hoppat. Värmde upp med noggrannt markarbete på alla hästarna. De hoppade strålande alla tre sedan! Känns som att man blir bortskämd när det går så bra på träning och tävling, det är så kul! Får träna på de små detaljer hela tiden. Tempot, rytmen, mjuk hand, ytterskänkeln på plats, bak med axlarna, sitt stilla mot hindret. Det ger resultat, Tomas är en jättebra tränare!

 

Planen var att hoppa KASSAN och RETZINA igår men min kropp sa stopp. Får se till att bli frisk nu!

 

Fick ett paket från min sponsor Mountain Horse igår! Det piggade upp humöret! Ni får se vad det var i paketet i nästa inlägg...


Läst 26153 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
06
2011

Det är som Johanna säger. Solen kan stråla hela dagen, kl 15:45 när hon slutar jobbet och ska till stallet, då kommer dåligt väder! Så även igår. Vi skulle rida fyra hästar var, som jag hade sparat under dagen. De fick gå ute och njuta av solen hela dagen. Det är roligare att rida tillsammans så därför hade vi några hästar kvar till em/kvällen.

När Johanna kom till stallet, då kom även regnet! Usch! Vi tittade ut genom stalldörren och på varandra och sa: OK, bara att ta tjuren vid hornen och rida! Dessvärre hade vi inget regnställ, bara regnjackor och vanliga ridbyxor. Dessutom helskodda...

Vi har nu lärt oss att regn och helskodda ridbyxor går inte ihop. Det helskodda skinnet suger åt sig vatten och det kändes som att sitta på en tvättsvamp, som blev kallare för varje häst...

För red det gjorde vi, fyra var! Alla gick mormorsrundan och fick busa lite och galoppera, Härligt! Fina hästar och härliga ridvägar, då glömde vi nästan bort regnet!

Nu är det lite grått ute, men det börjar spricka upp. Ska släppa ut hästarna nu och mocka stallet. Sedam blir det en sväng till stan för att köpa en ny telefon igen...

Min kompis Pernilla kommer hit på em och ska träna för Tomas idag och imorgon. Han kommer också som sagt på em, även Johanna. Så idag är det full rulle med visning av häst för kund och träningar, KUL!!!


Läst 20920 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
04
2011

 

ARCHI var felfri idag i 120 klassen! Så yes, där satt den, tredje nollan till Breeders på Flyinge! Så roligt! Han var superfin! Vi har gjort tre tävlingar tillsammans nu och kvalat på de starterna, härligt!

 

Så här glad var jag när vi hade kvalat till Breeders!

 

För er som inte vet så är Breeders Trophy en ren unghästtävling. Det är för tre, fyra, fem, sex och sjuåriga hästar. Tävlingen går varje år i oktober på Flyinge i Skåne. Unghästarna kvalar under året till respektive final.

 

För fyraåriga hästar krävs det först att de hoppar tre felfria rundor i 1 meter. Då kvalar de till en semifinal. Det arrangeras fyra olika semifinaler runt om i landet. Helgen den 10-11/9 är det semifinaler i år. Då går det till så att alla fyraåringar hoppar en klass på lördagen. Där bedöms de av två dommare och får poäng för kapacitet, teknik osv. De 50 % bästa efter lördagen får hoppa en gång till på söndagen. Då bedöms de igen av samma dommare. Poängen från båda dagarna läggs ihop och de bästa går vidare till den stora finalen på Flyinge. Förra året kvalade jag ARCHI till semifinalen. Det var totalt 65 hästar med första dagen. Han gick vidare till dag två och slutade totalt på sjunde plats och det var sju hästar som kvalade vidare. Så ARCHI var på Flyinge redan förra året. Han var även i final som treåring, så nu är det tredje gången för honom!

 

Femåringa hästar kvalar till flyinge genom att göra tre felfria rundor i 120 hoppning. Sexåriga hästar ska göra tre felfria 130 hoppningar. Sjuåringar ska hoppa felfritt i en 135 och en 140 hoppning, eller två felfria 140 hoppningar.

ARCHI final 2010.


Läst 18313 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
03
2011

RETZINA Q

SUNSHINE och LADY LOVE

Oj så dimmigt det var ute denna morgon, som ett tjockt täcke. Igår när jag var uppe vid kl 05 för att fodra var det inte dimma.

 

Det var tidig fodring för att hästarna skulle hinna äta innan de släpptes ut vid kl 06. Vid 6:30 lastade Björn och jag tre hästar och for på tävling till Gävle över dagen. Vi hämtade upp Malin på vägen. Dagen bjöd på dtrålande sol och fina tävlingar på Gävletravet. Jag har tävlat där de senaste åren och brukar alltid vara kvar hela hegen med ett gäng hästar. I år blev det bara en dag, passade bättre i min planering av tävlingar. Lite synd var det att åka hem. Vi trivs att tävla där. Bra klasser, fina hinder osv. På kvällarna brukar vi då passa på att åka in till centrum och äta på den häftiga restaurangen Church Street Saloon. Men inte i år...

 

Hästarna som åkte med var GINA, LOOPEZ och ARCHI. Båda femåringarna fick värma upp i 110 klassen, där de hoppade felfritt. Sedan gick de 120 klassen. Ganska svår bana med mycket fel. Tyvärr även på mina rundor. ARCHI hoppade strålande och det kändes kanon. Han tittade sedan till på B-hindret i en kombination så han rev. Det var en grind med gula trianglar. Synd, det var när felfritt igen.

 

LOOPEZ kändes lite trött och rev tre hinder på slutet av banan. Inte mycket att säga om. GINA gick först 120 klassen som uppvärmning. Bra för henne att komma in i en låg klass efter att ha hoppat mycket stora rundor. Hon lekte runt och tyckte det var jättekul! Blev placerad. I 135 klassen som var hennes kval till Breeders hade vi ett pet tyvärr. Hon hoppade ju så bra, GAH! Nära igen!

 

Idag är vi hemma och rider, ovanligt för en lördag! Tävling imorgon igen!

ARCHI i Gävle


Läst 18788 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.