Therese
AUG
09
2011

 

Idag har varit en bra dag! Fint väder, bara det räcker för att en dag ska vara bra! Hästarna har jobbat på bra här hemma och känns fina.

 

Fyraåringarna EROZ, LADY LOVE SB och GEORGE har varit på pay`n jump i Köping. Perfekt träning för dem att få komma iväg till en stor gräsbana med fina hinder. Det är tävling i Köping den 20-21/8. Så det var bra att det fanns möjlighet att få hoppa på banan innan.

 

 

LADY och GEORGE fick hoppa 80 cm först. Sedan 1 meter. Jag tyckte det var lagom att börja med 80 cm utifall de skulle vara spända osv. Då är det bra att inte hindrena är så stora så kan man ta sig runt. Så hade de en paus innan 1 meter höjden att ta igen sig på. Det blev ett bra upplägg för båda. Nu var LADY helt cool och hoppade felfritt utan problem. GEORGE var spänd och tyckte allt utom hindrena var läskiga. Vi kom runt och han fick en bra paus innan 1 meter.

 

LADY LOVE SB

I 1 meter hoppade jag EROZ, han gick bara den höjden. Var lite ofocuserad och gnäggade över första hindret så han rev det. För övrigt hoppade han felfritt och fint. LADY och GEORGE hade smält första varvet bra och båda hoppade felfritt och riktigt bra! Ingen av de blev trött, och GEORGE var som en annan häst! Jättekul och nyttigt för dem!

 

Pratade även med de i klubben i Köping om att de kanske kan lägga till 1 meter klass på tävlingen den 21/8 , söndagen. Då ska den bara vara för 4 åringarna och det skulle nog fungera. Besked om några dagar. Vore toppen för det finns så lite tävlingar med 1 meterklasser nu framöver.

 

KLEOO som varit hos oss några månader är nu såld! Hon åkte idag och jag önskar de nya ägarna stort lycka till!!!!

KLEOO och Johanna.

 

Imorgon tidigt ska jag hoppträna några av hästarna för Tomas. Hoppas det inte regnar allt för mycket bara...ser så ut om man kollar vädret.

 

LADY LOVE SB


Läst 21829 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2011

LAGANA, en helt underbar häst!!! Placeringar och segrar upp till svår hoppning. Gick SM-final 2010.

LAGANA är född 1999.

E: Lasandos, U: Marcelle-Midas

Uppfödare: Ekenbergs Stuteri. Ägare: Eva Malig och Björn Andersson

Har varit i mitt stall sedan 2003. Förhoppningsvis tillbaka på tävlingsbanorna i slutet av året!


Läst 18025 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
07
2011

 

Idag blev det en ganska så lugn dag. Hade tänkt att rida ett gäng hästar men regnet har vräkt ner hos oss. Kunde mer gott samvete låta hästarna vara idag, de har jobbat på bra!

Johanna var här och hade fixat hela stallet när jag kom ner, snällt!!! Tack Johanna!

 

Björn och jag blev barnvakter igår till min systers barn William och Filip. De skulle vara hos mormor och morfar men eftersom mamma och pappa körde in hö så tog vi hand om barnen. Det är roligt med de här två små killarna. Filip är två år och William snart fyra år. De skulle sova över och det gick så bra!

 

Eftersom det skulle komma regn idag så hade pappa och mamma fullt jobb med att få in alla hörullar. Vi hade tagit in ca 80 rullar för en månad sedan. Eftersom vi tar in storbal med torrhö behövs det minst sex dagar med vackert väder. Den ostadiga prognosen har gjort att pappa väntat med resten av höskörden. Hellre sent slaget hö som är torrt och fint än regn och inget hö alls. Han har fingertoppskänsla måste jag säga min pappa.

 

Han slog av resten av allt hö i måndags. Sedan är det vänt och strängat och rullat. Hela dagen igår körde de hem lass efter lass med balar och radade in. Idag skulle det komma regn så de fortsatte nonstop hela natten och morgonen. Kl 08:48 ställdes den sista balen in och kl 08:50 kom regnet!!!

 

Kan lova att pappa stod och hoppade och skrattade ut i regnet att han lyckades hinna i tid! Det står 250 balar inne nu! De är fantastiska mina föräldrar!


Läst 20119 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
07
2011

 

Ingen tävling denna helg, känns som att vara ledig! Men bor man på en gård med många hästar osv så finns det alltid saker att göra.

 

Idag var hovslagaren här och skodde fem hästar. vi rider alla hästarna hela helgen. Blir mycket dressyrarbete och uteritter. Hoppade även fyraåringarna idag igen. Det var RETZINA, EROZ, GEORGE, LADY LOVE och "KASSAN" som fick hoppa. Duktiga var de allihopa.

 

Mamma och pappa håller på att köra hem höbalar från vallarna. Det blev rekordmånga i år, totalt nästan 240 storbalar med hö!!! Hoppas allt får plats i vår lada!

Mamma och pappa gör verkligen ett fantastiskt jobb varje sommar med höskörden. Det tar tid att slå, vända, stränga och rulla ihop allt detta hö.


Läst 18414 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
04
2011

 

Nu har träningen börjat på allvar igen. Har hoppat åtta hästar idag...kommer kännas i kroppen imorgon! Fyra och femåringarna har hoppat för första gången efter betet. Så nu har jag ett stort gäng hästar att rida och träna igen...

 

Vi hoppade totalt nio hästar idag och alla gick fint, kul!

 

Johanna hoppade en häst och det gick jättebra, hon har blivit duktig!

TIPTON fick gymnastikhoppa idag.

Fina EROZ

Tack Johanna, Ebba och Towe för eran hjälp idag, Tack Tomas för bra träning!


Läst 20374 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03
2011

 

I lördags så hade vi lite fest här hemma på altanen. Det var vårat stallgäng med vänner som firade tävlingsframgångarna! Alla i teamet är delaktiga i resultaten. Då får man inte glömma bort, att fira framgång! Äta god mat och skratta och ha kul tillsammans!

Towe, Ebba och Malin fixar grillspetten!

Towe och Johanna gjorde tre tårtor, vilka konstverk!!! Jättegoda!

 

På söndagen åkte vi till avest på tävling. Jag hade med TIPTON. Han hoppade 120 och 130. Ett nedslag i båda rundorna. Han hoppade fint och bäst var han i 130 klassen, hans tredje start på den höjden. Han blir nog bara bättre när han får en större uppgift att ta tag i, finns mycket kvar i den hästen! ACINDO och CAHLUA hoppade 130. ACINDO hade ett nedslag. CAHLUA var felfri och gick till omhoppningen, winning round. Felfri igen och kom på en tredje plats! Fina häst!


Läst 21366 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
02
2011

Min första ponny LUDDE, gick bra att rida i kjol!!!! 1985

Jag som indian på LUDDE, 1986

Pappa kör våran nordsvensk BANSITA, 1987

Jag och min ponny GIMMICK, hoppandes över denna bock fram och tillbaka i trädgården, 1987!!!

GIMMICK var född 1975, gotlandsruss-arabkorsning.

Towe på samma GIMMICK, 2007 tror jag det var.

Towe och GIMMICK

 

Min första tävlingshäst, CINDOLINA född 1985 e: Cortez-Indus

Min andra "storhäst" ROMINA född 1989 e: Romeo u: Cindolina, 130 klass 1995

Stora CEAZAR e: Cortez-Indus nosar på lilla LUDDE! Jag rider på CEAZAR, kusin carina på LUDDE!


Läst 18784 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv