Therese
JUN
08
2011

 

I måndags var det tävling på Strömsholm igen, femte dagen på rad! Det var en regional tävling på gräsbanan med klasser från 110 till 130. Även distriktsmästerskap för Västmanland. Är det någonstans i distriktet ett DM ska hållas så är det på slottsbanan, Strömsholm-det tycker jag!

 

Hästarna som tävlade var TIPTON, LOOPEZ SB, CARLINA SB och CAHLUA. För de tre förstnämnda var det premiär att tävla på slottsbanan. Alltid lika spänande att se hur de ska reagera. Bättre miljöträning går inte att få!

 

Vi hade bestämt att det skulle vara en träning på tävling med hästarna. Alla är unga och ska inte gå in och tävla varje gång. Så varje framhoppning och start på banan red jag hästarna för att träna dem inför framtiden. Lugn galopp och låta hästen jobba med hindret och genom språnget och kroppen. Alla var lugna och avslappnade på framridningen och jag blev förvånad att de var så coola inne på banan, trodde jag inte att de skulle vara. Så vi är nöjda med hästarnas tävling.

 

TIPTON var felfri i 110 grundomgången och hade fyra fel i 120 klassen. LOOPEZ SB var felfri i 110, hade tolv fel i 120. CARLINA SB var felfri på hinder i 110, jag blev lite osäker på en distans för hon tittade så mycket på ett hinder så det blev en halt. I 120 hoppade hon riktigt bra!!! Fyra fel, en riktig nätrullare. Hennes andra start i 120 bara.

 

CAHLUA gick 130 som var DM för seniorer. Felfria i grunden och fyra fel i omhoppningen. Rev planket ur sväng. Riktigt bra runda som jag är helnöjd med. Blev en fjärdeplats i klassen och en stor röd rosett!!!

 

Stort GRATTIS till Erik Berggren som vann DM klassen för seniorer! GRATTIS till Jennie Juhlin som blev DM mästare för unga ryttare och GRATTIS Rebecca Pannula som tog silver som junior!

 

Det har varit riktigt roligt att tävla på Strömsholm. Hästarna har lärt sig massor och även jag. Tomas har varit till stor hjälp på framhoppningen och vid bangång. Vi har kunnat göra en bra plan och jag har ridit efter den inne på banan. Vid uppvärmningen och framhoppningen är det bra att ha hjälp av sin tränare. Björn är ett stort stöd även han på framhoppningen och med planeringen runt omkring. Towe, Johanna och Malin-Tack för att ni hjälper mig med att fixa hästarna!

Towe och LUTRICIA MC NEAL!

 


Läst 20717 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07
2011

I söndags var sista dagen på Strömsholmstävlingen. Vilken bra tävling det varit på många sätt. Bra arrangerat och toppenväder. Mina hästar har hoppat bra!

 

Söndagen är finalernas dag och LUTRICIA MC NEAL och jag hade kvalat till lilla rundans final. Den gick i 140. Bedömningen var a:1a med omhoppning efteråt för de felfria. Grundomgången var lång och svår som det ska vara i en final.

 

Gick banan och gjorde planen för hur jag skulle rida. Framhoppningen blev perfekt och hon kändes riktigt fin.

 

Planen stämde bra och LUTRICIA var fantastisk, vi var felfria!!!!!!!!!!!!!!

 

I omhoppningen blev hon lite låg på två räcken som vi rev när jag la upp tempot. Rev tyvärr ett hinder till, med min fot som slog till hinderstödet, lite synd. Men nu ska vi träna på omhoppningstempo så hoppas jag vi står på prisutdelningen nästa gång, det var nära!

 

Jag är jätte, jätteglad och nöjd med vår felfria runda, så fin hon blivit nu LUTRICIA!!!


Läst 18632 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2011

Idag var det SM final i laghoppning. Vårat lag Västerås Ryttarsällskap var ett riktigt tjejlag! Rebecca Pannula, Jennie Juhlin, Jessica Lewin och så jag!

 

Alla red vi bra men hade inte riktigt bommarna och turen på vår sida. Rebecca hade fyra fel och vi andra åtta fel. Det var ingen lätt bana, så som det ska vara i en SM final. Vi kom på sjätte plats.

 

Bilder på LUTRICIA från SM-finalen:

 

GINA gick sedan 7-årsfinalen. Svår och lång bana. Det fanns några svårigheter på vägen att lösa. Det gick jättebra!!! GINA hoppade helt fantastiskt. Ett nedslag blev det. Fina, fina häst, du är bäst!!!

 


Läst 24478 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2011

 

Nu har vi tävlat två dagar på Strömsholm. Vädret är underbart, sol och jättevarmt! Det är sveriges vackraste tävlingsplats när det är så här!

 

Hästarna har gått bra. CAHLUA, GINA och LUTRICIA hoppade 130 på torsdagen, ACINDO 120. GINA gick till omhoppningen, de andra hade fyra fel. ACINDO var som jag trodde ganska spänd när hon kom in på den stora banan. Därför fick hon hoppa en låg klass. GINA och CAHLUA som heller aldrig tävlat där var inte spända.

 

Igår hoppade ACINDO och CAHLUA 125. Båda två hade fyra fel. ACINDO hade kommit tre om hon varit felfri, nära nära, bara att fortsätta träna och rida så kommer snart nollorna.

 

GINA gick 140 kvalet för sjuåriga hästar. Som hon hoppade, helt fantastiskt! Vi var felfria till sista hindret, där skulle jag varit lite mer stilla så hade bommen legat kvar tror jag, så fyra fel men det räckte till finalen som går idag!!!!

 

LUTRICIA gick 140 kvalet till lilla rundans final. Svår bana skulle det visa sig, för det blev inte många nollor. Vi hade fyra fel....och kom första utanför prislistan. Det räckte för att kvala till finalen, de 25 bästa av 97 starter kvalade, vi blev 23a! Rundan var helt fantastisk tycker jag, en av de bästa vi gjort tillsammans. Hon kändes så fin!!!!

 

Så här glad var jag efter LUTRICIAS och min 140 runda igår!!!

 

Det är skönt att tävla så nära hemma för då hinner vi rida alla andra hästar också. I torsdags blev det markarbete för de flesta och igår hopptränade jag LOOPEZ, CARLINA och TIPTON för Tomas på em. Ulle kom också hit med sin häst Remina och tränade. Roligt när man kan träna tillsammans!

 

Jag är glad att jag har alla i mitt team runt omkring som hjälper till med hästarna och allt. Utan er skulle det aldrig gå!

 

Nu ska jag åka till Strömsholm, vi har lagträff kl 10. Idag gäller det, SM-FINAL!!!!


Läst 20302 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
02
2011

 

Finns inte mycket som är så jobbigt som att rensa ur och gänga upp broddhålen i hästarnas skor. Har fixat det på ACINDO, LUTRICIA, GINA och CAHLUA som alla ska tävla imorgon på Strömsholmstävlingen. Det är på gräsbanan bakom slottet så gräsbroddarna måste i.

 

Ska bli kul att tävla imorgon igen. ACINDO hoppar 120 klassen och de andra tre 130 klassen. De känns väl förberedda. Vi har trimmat alla idag i det fina vädret och de känns bra alla fyra.

 

Therese var här och hopptränade med SAMBALOLEC, det gick strålande bra, så duktiga!

 

Jag har även ridit den nya fyraåringen CASH FLOW idag, vilken trevlig häst!

 

LAGANA på Strömsholm förra året i Grand Prix finalen!


Läst 21521 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
01
2011

Igår var vi på unghästtävling. EROZ och LADY LOVE SB gjorde tävlingsdebut! Så kul när de små ska tävla för första gången i sitt liv, det kan ju gå hur som. Båda två var jätteduktiga. Helt coola att rida och hoppa fram. Inne på banan lika så. Tittade in så mycket runt omkring, hoppade utan problem. Åtta hinder, nio språng, det var en kombination med. De hade ett nedslag båda två.

 

Johanna tävlade LADY LOVE och jag tävlade EROZ. Riktigt nöjd med småttingarnas tävlingsdebut är vi.

 

LOOPEZ och CARLINA hoppade felfritt i 110. I 120 hade LOOPEZ två nedslag och CARLINA felfri på hinder i sin debut på 120 höjd.


Läst 16875 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv