Therese

Läst 13050 ggr Kommentarer Kommentera

Oj, oj, oj vilken lång dag det blev igår, fredag! Klockan ringde 04 och lastbilen rullade från gårdsplanen kl 5:30. Innan vi kunde lasta hästarna så var Björn tvungen att skotta av hela lastbilstaket så vi kunde öppna takluckorna. Roligare än att skotta ett lastbilstak i mörkret kl 5 på morgonen kan man ju ha...Björn kom iaf ner från taket utan att halka ner så vi kunde lasta på GINA, LUTRICIA, CAHLUA och ACINDO.

 

När vi kom fram strax före kl 8 så regnade det, inte kul! Allt blir blött och kallt är det också. Fast Björn och jag höll värmen uppe genom att besiktiga hästarna och sadla iordning. Var lite tight i första klassen mellan starterna.

 

Sedan min tid i Tyskland så sitter planering osv i ryggraden. Då var jag ensam hästskötare och när vi skulle åka kl 6 på morgonen med sex hästar så skulle de vara knoppade i manarna och stallet mockat (tio boxar) och alla grejer packade. Kan säga att jag gick upp kl halv tre på natten för att hinna allt. Så när Björn undrade hur han och jag skulle klara oss ensamma en dag på tävling med fyra hästar och komma iväg så tidigt så svarade jag bara: Inga problem, har gjort det förr!!! Fast ok, då red jag inte på tävlingen, då servade jag "bara", nu skulle allt göras. Det gick bra och roligt hade vi också!

 

I första klassen 120 hoppade ACINDO, GINA och CAHLUA felfritt! ACINDO kom på tredje plats, de andra tia och elva. Det var en ren tidshoppning med många möjligheter till snäva svängar. Jag tänkte att det är bara att köra, så de får lite rutin inför nästa år, och så duktiga de var! Med på noterna i alla kurvor! Sedan sitter inte jag och jagar runt hästarna. Det handlar om att lägga upp ett tempo och hålla det, samt rida bra svängar utan att stressa dem. För då skulle de aldrig lära sig.

 

I 130 klassen a:0 tidshoppning igen hoppade jag alla hästarna. CAHLUA var fantastisk och felfri och placerad. Red inte så snabbt nu, ville att de skulle få en lugn fin runda. ACINDO hoppade helt makalöst bra. Trotts två pet så tycker jag att det var den bästa runda hon gjort av alla rundor hon hoppat hittills i sitt liv. Jag tar på mig första rivningen. Måste erkänna att jag kom av mig lite i ridningen till hinder nio, för jag blev så glad att hon var så fin. Så kom lite nära så hon petade. Sedan petade hon ner sista hindret hårfint, ett räcke. Tror det blev lite mjölksyra för att hon hoppade så väl på alla andra hinder, och det här var trettonde språnget.

 

GINA var också fin, hade två nedslag. LUTRICIA petade hinder nr två, så fyra fel.

 

 

Resan hem gick lätt, fast det var sent, kom hem kl 20:30, så vilken låååång dag det blev! Men fyra priser med hem gör mig glad!

 

Dagens taskigaste var GINA, som när Björn skulle kasta upp mig i sadeln vänder runt, ställer sin broddade hov på hans fot och vrider runt...det var tacken det efter en hel dag som groom! Stackars Björn haltade efter det, tur att han kunde köra hem! Livet är hårt som "mannen bakom kvinnan" ibland.   


Läst 15794 ggr Kommentarer Kommentera

Det är underbart att galoppera fram i snön över fälten! För att inte tala om hur glada hästarna blir, helt crazy! Idag har jag trimmat lite markarbete i snön, sju hästar ridna. Tack Towe och Johanna för er hjälp! Går snabbt och smidigt när hästarna är färdigsadlade så jag bara behöver byta vid stallet.

Igår var vi ute och red mormors-rundan och lät hästarna busa i snön. Glada hästar presterar bra och imorgon är det tävling för fyra av dem, i Södertälje.

Alla grejer är packade och lastbilen framkörd så det ska gå fort att komma iväg så tidigt.

Blir till att stiga upp ur den varma sköna sängen redan vid 3:30, vi ska åka kl 05, Björn och jag. Tävlingen börjar kl 08, jag har tidigt startnummer och det tar två timmar att åka, så ska de veterinärbesiktas osv. Tävlar bara imorgon, ska bli kul!

Idag var jag till Mälarkliniken på morgonen med LAGANA. Äntligen var vädret bra så vi kom iväg. Hennes blödning ser bra ut, ska på återbesök på självaste nobeldagen, fram tills dess bara skritta. Trevliga och duktiga veterinärer, glad hästägare Björn, var så kul att träffas och när vi fick ett glädjande besked så smakade kaffet extra gott innan vi åkte hem!


Läst 11663 ggr Kommentarer Kommentera

Är det vinter på riktigt nu? Öppnar man dörren och tittar ut så kan man tro det, några dm snö har vi fått, helt galet! Idag skulle jag åkt till Mälarkliniken med en häst. Tvekade länge innan jag bestämde mig för att inte åka, då det började snöa lite smått runt kl tolv. Den starka blåsten övertalade mig att avboka tiden. Nu är jag glad att jag gjorde det, hade nog inte kommit hem annars. Ut och sladda med hästtransport i det här vädret är inget att rekommendera.

 

Hästarna har inte varit i hagen idag, och rida var inte heller ett alternativ. Så vad gör man då? Jo, passade på att åka in till Västerås och gå i affärer som inte händer så ofta! (tur att jag har 4-hjulsdrift på bilen så jag tog mig hem)

 

Köpte vinterkängor som jag ska ha här hemma när jag jobbar. Vill ha bra skor med riktig sula, Gore-Tex och bra kvalite. Så det blev ett par Viking, inhandlade i en sport-affär. Tycker det är svårt att hitta riktigt bra arbets-skor som uppfyller mina krav inom "hästmärkena". Har ni kanske några bra kängor att rekommendera?

 

Köpte även vinterbroddar till alla hästarna, så det är vad jag kommer att roa mig med imorgon på fm, skruva i broddar!

 

Måste tanka traktorn också och ploga undan all snö så vi kommer ut till hagarna utan att behöva vada i snön. Underlättar även att tömma dyngkärran om det är "snöfritt", så jag ska börja dagen med att leka bonde imorgon!


Läst 12559 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen på Hamre gick bra, riktigt bra!

Träningen i veckan då jag övade på snäva svängar gav resultat, ACINDO VANN 120 klassen och CAHLUA var tvåa i 130 klassen.

 

 

CAHLUA

 

CAHLUA var även felfri i 120 och kom sexa, där även GINA var placerad! Vilka fina, fina hästar! De är bara sex år och i början av sin karriär. Jag är otroligt nöjd med alla starter som de gjorde.

Det var andra gången som ACINDO gick avd A i 120, och så vinner hon!!!! Snabb som en liten iller! Åh så glad jag är!!!

 

 

Vinnarhästen ACINDO SB!!!

 

LUTRICIA var också med och gjorde en start i 130 med två nedslag. Hade tänkt rida 140 också men underlaget var så dåligt så jag strök henne från den klassen. Hon blir spänd när det är dåligt underlag, det är en lite tyngre häst som gräver ned sig lite, medans sexåringarna är små lätta fjädrar allihopa och inte påverkas så mycket.

Synd att det är sådant underlag då tävlingarna på Hamre är så bra för övrigt. Jättebra organiserat på alla vis och nymålade hinder och så klart bra banbyggnad av Peter Lundström.

 

Fina GINA

 

Prisutdelning och vi fick ett fint täcke, rosett, plackett och premier!

 

Tävlade bara på lördagen. Tyckte hästarna var så duktiga så de fick ledigt på söndagen och bara gå i hagen. Så vi passade på att fira segern och de fina placeringarna tillsammans med Tomas och Marie. Vi bjöds på hemkaka pizza, mycket god. Jag bjöd på champagne! Måste ta till vara på alla tillfällen att fira, det är så trevligt!

Tomas hade även stor del i segern då han gick banan med mig och hittade det vinnande spåret! Så det var bara för mig att rida, och så vann vi! (det där lät ju enkelt!!!) Tomas hjälpte mig även på framhoppningen med alla hästarna. Tack så jättemycket Tomas, det uppskattar jag!

 


Läst 13746 ggr Kommentarer Kommentera

CAHLUA hoppade helt fantastiskt, nästan så jag inte hängde med! Jag är så glad att den här hästen blivit så bra. Så mycket jobb som jag lagt ner på henne och så jobbig som hon var i början när jag fick henne för 1,5 år sedan.

Nu kan jag gå in i en 130 klass och svänga snäva svängar och hon tvekar inte ens att hoppa, det är en underbar känsla!


Läst 13859 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2010

CAHLUA hoppade hem en vit rosett!


Läst 13019 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2010

GINA hoppade hem en vit rosett!


Läst 13187 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
05
2010

Har ni sett resultatet för Folksam Riders Cup, etapp 5?

 

Jag är riktigt glad, för jag vann 130-135 klassen med LUTRICIA MC NEAL, och kom trea med GINA! I 140-145 klassen blev jag trea med LAGANA. Jättekul!

 

Blir spännande att se när priserna kommer på posten. Förra året blev SAMBALOLEC och jag totalvinnare över hela året i 120-125 klassen. Lite synd att det var ett år för "tidigt", i år får ju alla totalvinnare gå på Ryttargalan...

SAMBALOLEC


Läst 12654 ggr Kommentarer Kommentera

Idag åkte de av, de långa, tjocka pälsarna på AMOORINA, CAHLUA och LUTRICIA! Gissa om det kliade ÖVERALLT när jag var färdig? De där håren har en förmåga att krypa in till skinnet genom både tröjor och jacka. Duchen efter det var nice!

 

Hästarna blev så fina när de var klippta. LUTRICIA hon är så snäll att klippa och även CAHLUA. Hon blir sur och står och skrapar med hoven när jag stänger av maskinen för att smörja den. Så fort jag startar den och börjar klippa henne igen blir hon nöjd! AMOORINA tycker det är läskigt att bli klippt. Towe får lov att hålla henne hela tiden, då står hon lugnt och snällt. Hon fick behålla pälsen på benen och huvudet, blev så fin i alla fall. De andra två är helklippta.

 

Igår hoppade jag ACINDO för första gången efter Breeders. Hon var JÄTTEFIN!!! Så glad jag blev! Hon bockade och busade lite också! Även GINA och LUTRICIA hoppade bra igår. Idag hoppade jag CAHLUA och hon är en stjärna. Dessa fyra ska tävla nu i helgen, Hamre. Så hoppas formen håller i sig!

 

Towe hoppade AMOORINA och de var så duktiga. Vi hade en övning med hinder som stod på medellinjen som vi hoppade på olika bågar. Två hinder hade vi även på långsidan med 21 meters avstånd. Gjorde en liten bana av det. Tränade lite omhoppningssvängar också. Det gör man så sällan så jag tyckte det var dags att göra det nu. Har även haft det på mina träningar denna vecka och alla har klarat det galant!


Läst 14813 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.