Therese

GINA gick ett derby för första gången och gjorde det fantastiskt bra! Felfri och hoppade alla hinder utan tvekan. Hon är så fin Gina!


Läst 15402 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
13
2010

CAHLUA börjar bli en rosettplockare, kul!


Läst 15765 ggr Kommentarer Kommentera

Jättekul för det var första gången som ACINDO SB fick gå mot klockan och svänga snäva svängar! Hon tyckte det var kul och hon gjorde det riktigt bra!


Läst 14803 ggr Kommentarer Kommentera

Måste erkänna, nu är jag trött!!! Börjar känna mig lite småsliten och förkyld, imorgon kommer vara en seg dag. Har tävlat lördag och söndag i Västerås. Fyra fyraåringar igår som gjorde två starter var, sedan hem och rida de fem som skulle tävla idag. Iväg på trevlig middag på kvällen och så tävla fem hästar idag...

Jag kan bara sammanfatta tävlingen med ett ord, SUPERBRA!!!!!

Fyraåringarna igår, LOOPEZ SB, CARLINA SB och ARCHI hoppade alla tre felfritt i båda 1 meterklasserna!!! Så duktiga! ARCHI fick visserligen ett tidsfel i den ena rundan, men vad gör det när han hoppade perfekt. Han är nu kvalad till semifinalen i fyraårschampionatet.

ARCHI

I resultatlistan står det att LOOPEZ SB hade åtta fel i första rundan men det stämmer inte. Hon kastade sig åt sidan två gånger innan vi passerat startlinjen för hon blev rädd för "startflaggartjejerna" som satt inlindade i filtar och i LOOPEZ ögon såg ut som spöken! Dommaren måste ha dömt det som olydnad, vad vet jag? Gör inte så mycket för hon hoppade fint när vi väl kom iväg.

LOOPEZ SB

MAX hade ett nedslag i båda rundorna, helt ok för han är så orutinerad.

När vi kom hem på em var det bara att börja rida de fem hästar som skulle tävla idag. Blev ett markarbetspass för allihop och de var så fina. Jobbade efter grusvägen med mycket tempoväxlingar, öppnor och slutor. Tog en sväng ut på gräsvallen mitt i för att rida lite volter och forma dem. Jag tycker om att jobba "ute i naturen" med hästarna.

Jag trimmar hästarna hemma, fortfarande med vita ridbyxorna på!!!

På kvällen var vi bjudna hem till Tomas och Marie som bjöd på god middag. Firade även ARCHIS fina rundor med lite champange, trevligt! Tack så mycket! Alla vet väl hur mycket jag uppskattar att bli bjuden på mat???!!!

Så idag var det dax för ACINDO SB, CAHLUA, LUTRICIA MC NEAL, GINA och AMOORINA att tävla. Alla utom LUTRICIA hoppade 120 avd A. Testade för första gången att rida ACINDO mot klockan och svänga snäva svängar i omhoppningen. Det gick jättebra! Hon var med på noterna och hoppade felfritt och slutade på tredje plats! Även CAHLUA var dubbelnolla och kom sexa. GINA hoppade bra men petade sista hindret i omhoppningen. AMOORINA hade två nedslag.

CAHLUA hoppar upp på banken i derbyklassen

130 klassen var ett derby. Där valde jag att rida CAHLUA och GINA för att se lite vad de skulle säga om alla derbyhinder så som bank, vatten, pullvermangraven osv. Ett derby består ju alltid av många hinder, nu var det 17 hinder med 22 språng. GINA var först ut, la ribban högt på en gång, felfritt!!!!!! Hon hoppade grymt bra och det fanns inga tveksamheter någonstans. Härligt! Ledde klassen länge med henne, tills det trillade in två felfria ekipage till som var snabbare än oss. GINA kom på fjärde plats i sin derbydebut!

CAHLUA gjorde också en superfin runda. Petade näst sista hindret, en vanlig oxer så resultatet blev fyra fel. Allt annat hoppade hon utan tvekan. Gissa om det var roligt!

LUTRICIA MC NEAL som är lite av en derbyspecialist startade jag i slutet av klassen. Hade laddat sedan igår att jag skulle försöka vinna derbyt med henne. Det är ju som alla vet inte bara att beställa en seger,det ska först och främst vara felfritt och så ska det gå snabbt också. Vi lyckades med båda delarna och "fräste runt" banan utan fel och tog ledningen och det räckte till seger i derbyt!!! Jag är glad!!!!

Jag är även jätteglad för att det gick så bra för SAMBALOLEC och hennes nya ägare Therese i deras gemensamma tävlingsdebut. Felfritt i båda klasserna, de kom fyra i den ena. Johanna var också med och tävlade sin häst igår och de kom femma i en klass, GRATTIS TJEJER!!!

SAMBA och Therese efter fjärdeplatsen

Tack till Björn, Issa, Towe, Johanna och Syster Ellinore som hjälpt till med allt hela helgen, utan er skulle jag inte hinna med allt. Så min seger är även eran seger, vi är ett härligt team!


Läst 16021 ggr Kommentarer Kommentera

Yes, nu är stallet färdigmålat och alla plaketter tvättade och uppspikade igen! Är riktigt nöjd med nya färgerna vitt och grått, blev ljust och fint. Jag vet att jag är barnsligt förtjust i mina priser :-) Men om jag har en dålig dag och allt känns mindre bra, då kan jag bara gå och ställa mig framför plakett-väggen så känns det bra igen!!! :-)

Det tog sin lilla tid att plocka ner allt...

Så ska de upp på väggen igen...

Så här fint blev det, jag är riktigt nöjd med min plakett-vägg!!!

Igår red vi ut alla hästar så de fick galoppera och busa lite. Idag trimmade jag markarbete och bommar, hoppade lite studs. Tycker inte att de behöver hoppa så mycket nu när de tävlade förra helgen och ska tävla på söndag igen. LAGANA red jag ett halvlångt dressyrpass på idag och allt känns helt normalt. Jag vill bara ta det lite försiktigt några dagar och försäkra mig om att hon mår bra, vilket hon gör!

Är fortfarande lite i chock efter clinicen i onsdags då CARLINA var så duktig! Hon ska tävla imorgon, även LOOPEZ SB, MAX och ARCHI.

Jag hoppade LOOPEZ igår och det kändes kanonbra! Det är ju Matilda som hoppar henne i vanliga fall. Nu är hon på praktik hos Svante Johansson, så då "får jag tillbaks" min häst!


Läst 16520 ggr Kommentarer Kommentera

Ikväll har jag gjort något roligt, nämligen varit med och ridit på Maria Gretzers clinic på Strömsholm med min fyraåring CARLINA SB!

Clinicen hade temat "Maria Gretzer ger tips och råd inför hoppningens 4-årschampionat"

Jag fick förfrågan i förrgår om jag kunde vara med och rida. Det skulle vara på en fyraårig som inte skulle kvala till semifinalen, men ändå vara utbildad för att kunna göra det.

CARLINA SB som är efter Cardento-Cortez, har ju utbildats under vintern med siktet på att starta några tävlingar innan sommarbetet. Den första planen var att hon skulle gå championatet. Men som alltid när man jobbar och utbildar unghästar så kan man få ändra sin ursprungsplan, vilket jag gjorde med henne. Tyckte inte att hon var färdig för att kvalas då hon har växt mycket och behövde ett långt sommarbete för att få växa i lugn och ro. Gjorde två tävlingar i slutet av maj, med felfri runda i 1 meter klass. Sedan blev det hela elva veckor på betet!!! Det gjorde henne gott!

Har nu ridit henne i fyra veckor och hon känns mycker bättre i kroppen.

Så ikväll var vi med på clinicen och det gick jättebra! Hon var så duktig.

Maria hade byggt en trevlig bana med fina hinder, en del lite tittiga, en kombination och även vattenmatta under sista hindret. Clinicen bestod av två grupper. Det var en tjej som hette Sara och så jag som red först. I gruppen efter var det hopplärarna på Strömsholm, Jens Fredricsson, Charlie Siemerling och Daniel Svensson som red.

Vi började med lite framridning för att gå igenom hur stora krav man ska ställa på en så pass ung häst. Maria tycker det är viktigt att inte sitta ner i traven eller galoppen för mycket. Mest lättridning och lätt sitts. Så kan man ta ett varv på volten i galopp och sitta ner för att sedan växla till lätt sitts igen, likaså i traven. Mycket tempoväxlingar och avbrott mellan skritt-trav-skritt, trav-galopp-trav osv

Vi började sedan att travhoppa fram på ett lågt räcke från båda håll, som stod snett igenom. Hoppade det sedan i galopp och det höjdes till ca 1 meter. Så gjorde de en oxer av räcket som vi hoppade direkt i galopp, två-tre gånger.

Första travhoppet var ett riktigt "kråkhopp"! för CARLINA SB var lite spänd, men hon slappnade av nästan på en gång. Innan vi fick hoppa banan så hoppade vi vattenmattan. Först i trav en gång och sedan galopp. Det är viktigt att träna på att hoppa vattenmatta redan från början med fyraåringarna eftersom det kommer vara med i semifinalerna.

Banan bestod av nio hinder. Började i höger galopp och vände snett igenom på lång anridning till hinder nr ett som var ett stigsprång. Vänster-sväng längs kortsidan och vände upp på hinder nr två som stod i början på långsidan, ett räcke. Böjt spår sju galoppsprång till vänster och hinder nr tre, en oxer. Högersväng längs nästa kortsida och vända in på hinder nr fyra som var en oxer i början på långsidan och sedan rak linje 21,5 meter ner till hinder nr fem ett räcke (hinder nr två från andra hållet) hålla galoppen och högersväng längs kortsidan och vända in snett igenom på lite lång anridning fram till hinder nr sex som var en kombination räcke-räcke 7 meter. Fortsätta vänstersväng längs kortsidan och in på långsidan och hoppa hinder nr sju, en oxer och så böjt spår åt vänster på sju galoppsprång till hinder nr åtta som var ett räcke. Hinder nr nio stod sedan på lång anridning längs hela långsidan och böjt spår in åt höger framför hinder nr sju och hoppa nr nio upp mot hörnet. Sista hindret var räcke med vattenmatta under. Hoppas ni förstod banan någorlunda, jag lovar att jag ska försöka lära mig att rita istället i datorn, men tänkte att det kunde vara kul att få lite tips om en bra bana.

CARLINA SB hoppade banan helt strålande! Inga tveksamheter fast det var lite att titta på.

Fick väldigt fint beröm av Maria efter rundan. Hon gillade att jag red i ett bra tempo i en lätt sitts, och visade hästen på ett bra sätt. Hästen visade förtroende och hade en bra balans hela vägen. Gissa om jag är glad och stolt???!!! Det var så roligt att CARLINA SB skötte sig så bra och det känns som att jag fick ett bra kvitto på att jag utbildat min häst rätt och har en bra plan.

Det var intressant att höra Marias råd och tips för hur hon tycker vi ska utbilda våra hästar, det var mycket bra saker jag kan ta med mig hem till min vardagsträning. Jag får sådan inspiration att höra någon som är så duktig och erfaren som Maria Gretzer!


Läst 21069 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har lagt in en del tävlingsresultat idag från föregående tävlingar, så min blogg kanske ser lite konstig ut?

Annars så har jag börjat roa mig med att tvätta av och spika upp alla plaketter igen, på den nymålade stallväggen! Det tar sin lilla tid, det är nästan 500 plaketter...foto kommer på före och efterbild!

Hästarna som tävlade i helgen tar det lugnt även idag. Vi har några nya unghästar att jobba med, både som ska ridas in och ridas till. LAGANA har jag ridit lite lätt idag och hon känns helt normal!!! Så skönt! Fast på em var jag tvungen att gå ut i hagen och kolla hur hon mådde för hon låg ner. Men det var bara en liten em-lur!

Nog ser hon allt lite rolig ut LAGANA i sitt boett-täcke?! Hon tål ju inte knott så hon har det här på sig dygnet runt, och det hjälper jättebra! Vi kallar henne skämtsamt för spöket!

Så här ser hon ut till vardags hemma i hagen, osminkad och ledig!

och här på tävling!!!


Läst 17205 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
07
2010

Läst 13780 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
07
2010

Läst 13873 ggr Kommentarer Kommentera

Läst 13012 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.