Therese

Sitter nu på båten på väg till Finland för en veckas semester! Kan se tillbaka på tävlingshelgen i stockholm med ett smile. Jag hade satt upp ett mål för mig själv med mitt SM deltagande, och det var att komma till finalen. Vi gjorde det! LAGANA var så fin hela helgen och började med en andra plats i uppvärmningsklassen, kvalet till Drottningens Pris. I kvalen till SM finalen gick det också bra även om vi inte hoppade felfritt. Det var så kul att rida finalen på söndagen och känna att jag uppfyllt ett av mina mål, på en häst som jag haft sedan hon var fyra år!

Jag kommer skriva ett längre inlägg så fort jag har lite bilder också, nu ska jag till taxfree shoppen!


Läst 17455 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
05
2010

Snart är det dags för SM i Stockholm. Det smygstartar med uppvärmningsklasser imorgon torsdag. Jag kommer åka dit imorgon men rider inte förens på fredag. Istället för att rida förklass imorgon så rider jag 135 klassen på fredag morgon med LAGANA och på eftermiddagen går första omgången i SM. LUTRICIA åker också med och går 135 klassen som är kval till Drottningens Pris, samt Stockholm Derby!

Igår var jag hos pether Markne med LAGANA igen. Sista träningen inför SM. Det blev en mycket bra träning då jag var ensam, så gissa om det kändes lyxigt!!! Först red jag en hel del markarbete för att få loss henne ordentligt. Pether är så otroligt duktig med de små detaljerna. Jag tycker att det är kul med markarbete så jag red runt med ett "big smile" hela tiden, och jobba fick vi göra. Sedan hoppade vi lite och hon hoppade så bra!

LAGANA och jag i Pethers ridhus. Kunde inte låta bli att ta ett foto på vår spegelbild!!!

Från min sponsor STRÖMSHOLMS SADELMAKERI har jag fått nya fina stövlar till SM:et. Det är den nya Tretorn stöveln Falsterbo GT = Guldstöveln! Jag älskar svart och guld! De är supersköna att rida och gå i, från första steget. Inga blåmärken i knävecken här inte. Så funderar ni på nya lite coola stövlar, åk till sadelmakeriet och köp dem!


Läst 20346 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har det gått flera dagar utan bloggande, FY FY! Det har varit en hel del att göra så tiden räcker inte till ibland!

Här hemma är stallet rent och fint. Alla boxar är urmockade, skönt att få ut alla bäddar så man kan tvätta och sedan måla så det blir fint! I onsdags så tog vi oss en lite utflykt och åkte till Elsa Anderssons konditori i Norberg. Mamma, Björn, jag och så Issa och Matilda som aldrig varit där. Det blev frosseri i goda bakelser!

Hästarna hade några lugna dagar efter Gislaveds tävlingen. Bara hage och skogen i två dagar. Sedan var vi ute och konditionsgalopperade på grusvägarna. De är perfekta nu efter allt regn! LAGANA åkte jag med till Pether Markne och tränade i torsdags. Hon skulle ju inte tävla till helgen så hon behöver tränas så hon är i form inför SM som är nu i helgen. Träningen var superbra! Det är alltid lika kul att åka hem till Pether och träna. Även Amanda Landeblad och Caroline kamensky var där. Kul att träna tillsammans med så duktiga tjejer. Carolin var ju med på young Rider EM för några veckor sedan. Där kom hon femma individuellt och tog silvermedalj med svenska laget! GRATTIS CARRO!

På torsdagskvällen blev vi bjudna på överraskningsmiddag av Dick och Jeanette. De kom och hämtade oss och redan i bilen bjöds vi på kalla cider och jordnötter, glamour på hög nivå! Nu ska tilläggas att Jeanette har en stor bil, som en mindre buss så det kändes som att åka limousine! De ville bjuda oss på en helkväll för att fira alla roliga år med Samba! Vi åkte till Sätra Brunns värdshus och åt god middag. Det var en mycket trevlig kväll, Tack så mycket!

Fredagen var lugn här hemma med trimning av hästarna och lite träningar. Hoppade även MAX som har blivit så duktig. Red tidigt på lördagen för Björn och jag skulle åka till Stockholm vid lunch. Passade på att gå till en bra sushi-restaurang för att äta lunch.

På em skulle vi träffa vår kompis Sara som fyllde år och vi blev ett helt gäng som firade hennes födelsedag på Grönalund med femkamp och middag! Mina duktiga tjejer här hemma fixade stallet, packade och tvättade hästarna som skulle på tävling på söndagen. Min tid räcker inte till allt så jag är glad att jag har er!

Roligaste femkampsgrenen var helt klart hästkapplöpningen! Björn vann den! Riktigt kul hade vi och ännu än gång GRATTIS SARA!!!!

Söndag och dags för tävling. Med på tävlingen var CAHLUA, AMOORINA, GINA och LUTRICIA. Avesta åkte vi till och det blev en lyckad dag!

AMOORINA hoppade unghästklasserna i 120, 130. Två nedslag i båda rundorna, hoppade bäst i 130, kul!

LUTRICIA fick åka med och hoppa lite lågt för det är bra för henne att göra det ibland. Hon kom fyra i 125 klassen. CAHLUA hade två nedslag i omhoppningen och GINA ett nedslag i grunden. De hoppade mycket bra. I 130 klassen var det en a:1a med winning Round, de 25 % bästa från grundomgången fick hoppa omhoppning, och så klart alla felfria om det blev fler än 25 % av startfältet.

Red GINA för första gången i avd A denna dag, och så även LUTRICIA och CAHLUA. De hoppade superfint alla tre och ALLA TRE var felfria och gick till omhoppning. Totalt var det åtta ekipage till winning round, jag var tre av dem...lite svettigt kan man säga! Galopperade på med GINA men tog inte de kortaste vägarna. Hon var felfri igen! LUTRICIA fick gå fort och snävt. Petade tyvärr en bakbom men hade en snabb tid. Sist ut var fina CAHLUA. Nu tänkte jag att det var dags att prova de kortaste vägarna med henne och snabbt, det gick hur bra som helst! Felfri igen!!! Lycka! Så CAHLUA kom tvåa, GINA trea och LUTRICIA femma. Mycket bra gjort av GINA som tävlade på "allvar" för första gången och av CAHLUA som bara blir bättre och bättre, så mycket jobb som det var med henne i början så får jag nästan en tår i ögat nu när hon blivit så fin!

CAHLUA såg ut som en julgran med alla rosetter!

Vi kom hem i skaplig tid från tävlingen, redan kl fyra! På kvällen kom Pernilla, Nikkie och pelle hit och hälsade på och åt pizza. Vi hyrde film och drack lite vin. De skulle hämta Hop-Zan från betet så de sov kvar till måndagen. Trevlig kväll igen! Så den här sista veckan har varit full av ridning, nöjen och god mat! Så måste livet få vara ibland!

Igår gjorde jag något som jag inte gjort på flera år, minns inte när det var sist men jag BAKADE BULLAR!!! Tro det eller ej! Min syster kom hit med pojkarna som ville göra något kul när det regnade ute så det blev bullbak och grillning av hamburgare på altanen och marschmallows. Tog flera timmar men gott blev det så nu vet alla som läser detta att jag har kanelbullar i frysen om ni känner för en fika hemma hos mig!


Läst 25544 ggr Kommentarer Kommentera

LUTRICIA var felfri i grunden. I omhoppningen petade hon tyvärr bakbommen på trippelbarren, annars hade vi nog kommit högt upp i prislistan för det gick snabbt och snävt! Men en grön rosett är inte fy skam det heller!


Läst 17754 ggr Kommentarer Kommentera

CAHLUA hoppade helt fantastiskt och var felfri i grundomgången. I omhoppningen testade jag att både rida snabbt och snäva vägar, gick hur bra som helst. Felfri igen och kom tvåa!


Läst 16754 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
04
2010

Första gången som GINA hoppade i avd A och som hon gjorde det!Felfri i grundomgången och vidare till omhoppning. Felfri igen och jag galopperade på ganska bra med ville inte ta de snävaste vägarna då hon aldrig gått mot klockan tidigare. Tiden räckte till tredje plats!


Läst 16994 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.