Therese
JUN
02
2010

Imorgon börjar det, STRÖMSHOLMSTÄVLINGEN. Det ska bli så kul att tävla där, lite som hemmaplan!

LAGANA och LUTRICIA är det som tävlar och imorgon är det uppvärmningsklasser i 130 och 140. Det börjar kl tolv så det blir longering av LUTRICIA och ridning av LAGANA på morgonen innan vi åker.

Jag glömde för övrigt i gårdagens blogg att skriva om allt som hänt på en vecka, inte lätt att komma ihåg allt. Björn och jag åkte med RANTADOU till GURRESTA Hingst - och seminstation på tisdagen. Hon ska betäckas med hingsten COHIBA 1198. Han har ett intressant blod:

e: Chacco Blue (Chambertin-Contender)
ue: Acorda H e Acord II
u: Pistazie HSP e Pilot

RANTADOU skulle ha fölat i år och var dräktig med CARESSINI L. Tyvärr så kastade hon fölet i början på mars. Riktigt tråkigt. Det är sånt som händer. Hade inte så stor lust att betäcka i år, med tanke på att vi förlorade vårat andra avelssto CORTINA med föl förra året också. Men det är synd att inte ta föl igen, då de tre avkommor som RANTADOU har lämnat ser fina ut. Och som flera uppfödare sagt till mi,g att allt kan hända, det är bara påt igen!

Även MIMOOSA är på GURRESTA. Hon har flyttat hem och ska bli avelssto. Hoppas denna fina häst får många fina föl!


Idag har jag tränat hos Anita igen. Hoppade fyraåringen ARCHI, som var superduktig. Så positiv och härlig inställning. CAHLUA var också med och hoppade bana på den stora gräsvallen. Hon skötte sig, hoppade alla tittiga hinder utan problem. Blir ju inte sämre av att vädret är helt fantastiskt.

Efter träningen åkte Anita med hit och jag red hennes treåring CARLAY som vi ridit in så hon fick se honom "in action". Jag gör så med alla inridningshästar innan de åker hem, att ägaren får se hästen riden. Han var så duktigsmiley

Issa och jag var och hälsade på EROZ, HOP-ZAN, RETZINA, LADY LOVE och LADY LOOP på betet. De mår så bra och njuter av grässmiley

Jag har tagit det lite "halvlugnt" idag eftersom jag är lite sjuk. Ont i halsen och tung i huvet. Stackars mamma har feber och Björn mår inte heller bra. Något skit har vi åkt på, bara jag inte blir sämre...bara att knapra piller!


Läst 15768 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
02
2010

Ingen blogg på nästan en vecka, det har inte hänt sedan jag började blogga! Det har varit lite mycket att göra, som ni snart får läsa i texten...

Sedan har jag köpt en ny mobiltelefon, den gamla gav upp. Fast den var inte ens gammal, ca 1,5 år...men när man jobbar ute i ur och skur så ger man inte sin mobil en ärlig chans till ett värdigt liv...så RIP my old friendsmiley vad har mobilen med min blogg att göra undrar ni? Jo, jag tar nästan alla foton med den, och det var inte så bara att lägga in dem in datorn. Behövdes installeras nytt program, inte min starka sida. Tur att jag har Björn som hjälper mig med teknikens under. Så jag ville helt enkelt inte blogga utan bilder. Jag hoppas att bilder uppskattas här i bloggen?

Måste börja med en bild på lilla William i sina första ridbyxor! Jag kunde inte låta bli att köpa dem i Norrköping på tävlingen, samt tröjan till! Så söt!

Förra veckan, som var efter Norrköpings tävlingen fick de hästar som tävlade där och hade varit i Falun helgen innan ta det lugnt. Bara gå i hagen och skritta i skogen. De andra jobbade på som vanligt. Det kom även två nya inridningshästar hit som vi jobbar med nu. Fyraåringarna reds och hoppade ett pass i förra veckan, för att sedan göra sin sista tävling på söndagen innan det efterlängtade sommarbetet.

Fredagen var en sorgens dag för oss. Då begravdes min älskade lilla mormor. Hon blev 88 år gammal. Hon var ganska frisk och bodde hemma hela tiden. Skönt för henne att inte avsluta sitt liv på ett sjukhem. Det kommer bli tomt utan mormor. Jag har ridit mormorsrundan i nästan hela mitt liv. Den går över mormors gård. Många pratstunder har det blivit, socker till hästarna eller bara en vinkning genom fönstret i förbifarten. Mormor har alltid funnits där. Kommer sakna dig!

Ett hjärta av blommor hade jag till mormor som en sista hälsning. Tycker att den var så fin.

Söndagen då var det tävling för fyraåringarna. Matilda red LOOPEZ SB och var felfri i både 90 cm och 1 meter. Johanna och LOOKINA SB var felfria i 90 cm och hade två nedslag och en volt i 1 meter. Jag red CARLINA SB och hon var felfri i både 90 cm och 1 meter. Så det var en mycket bra tävling tycker jag. Det är mycket för dem att titta på, liv och rörelse runt omkring. Framhoppning i ridhuset och tävling ute på banan med fina hinder. Ingen av dem tittar på hinder och de skötte sig bra.

En bra dag på jobbet! Fem priser på sex starter!

När vi kom hem från tävlingen släppte vi ut dem på sommarbetet! Härligt!

Hästarna titta nyfiket på Björn som kopplar in elen!!!

Nu idag har jag tränat för ANITA SANDE. Hon har varit i Österrike en hel månad och tävlat. Så nu äntligen var det träningsdax igen! Så kul! Hade med AMOORINA och ACINDO på förmiddagen. Vi började träna i gruspaddocken och hoppade studsserier och bommövningar. Hästarna var jätteduktiga. Sedan gick vi ner till Anitas stora gräsbana och hoppade ett varv på den långa banan. Nyttigt inför Årsta Runsten tävlingen som är nästa vecka, och Falsterbo.

AMOORINA

Pernilla var också med och tränade med SKYWALKER, det gick jättebra för dem. Hela gänget åt sedan lunch tillsammans. Trände med LAGANA och LUTRICIA på kvällen för Anita. Superbra gick det. Mycket markarbete först och sedan hoppade vi studsserie, bommövningar och en längre serie på gräsbanan. Hästarna kändes så fina!

Pernilla och jag på träningen


Läst 16694 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv