Therese
JUN
15
2010
Häst: Lagana

Läst 17693 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
15
2010

Läst 17007 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
14
2010

Superglad och nöjd är jag!

LAGANA och jag var dubbelnolla och kom tvåa i Grand Prix klassen idag!!!!

Igår var LUTRICIA dubbelnolla i derbyt och blev tvåa!

Kommer en längre blogg imorgon med bilder, nu är jag riktigt trött och riktigt glad!


Läst 17354 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
12
2010

Jag ska bli en av Hippsons husbloggare, det känns jättekul! Det är roligt att min blogg uppskattas och jag hoppas ni ska tycka det är roligt att följa mig i det dagliga arbetet med hästarna, och lite runt omkring.

Tette kallas jag för och jag bor i Hallstahammar där jag driver ett kombinerat utbildnings -och tävlingsstall. Det är allt från inridning av unghästar, visning på treårstest, kvalitetsbedömning och tävling i hoppning. Jag tävlar allt från unghästar till äldre hästar i svår klass.

Nu i helgen är jag och tävlar i Årsta Runsten utanför Stockholm med sex hästar.

Mina tävlingshästar är:

LAGANA, elva år efter Lasandos-Midas. Tävlar svår klass med mängder av placeringar. Jag har haft henne sedan hon var fyra år.

CAHLUA, sju år som Lagana är mamma till och Camaro M är pappa. Tävlar 120-130 klass. Jag har haft henne i lite mer än ett år. Hon hade inte tävlat så mycket innan hon kom till mig.

LUTRICIA MC NEAL, tio år efter Looping-Landlord. Tävlar upp till 145 klass. Vann Runstens derby  för ett år sedan. Har haft henne seda hon var fyra år.

AMOORINA, sju år efter Looping-naturell. Tävlar 120-130 klass. Gick Breeders förra året.

ACINDO SB, sex år efter Acacio-Cortez. Henne äger jag själv och har fött upp henne. Tävlar 120-130 klass. Färdigkvalad till både Falsterbo och  breeder i år.

GINA, sex år efter Guido-Tolstoy. Hon tävlar 120-130 klass. har haft henne sedan hon var tre år. Gick breeders förra året.

GILDA, nio år. Helsyster med GINA. Tävlar 120-130.

SAMBALOLEC, nio år efter Cortez-Elizar. Massor med segrar och placeringar upp till 130. Var tvåa i agriahoppet i globen 2008. Vann Folksam Riders Cup totalt 2009 i 120-125 kategorin.

CARLINA SB, fyra år efter Cardento-Cortez. Egen uppfödning. Tävlat felfritt i 1 meter.

LOOKINA SB, fyra år efter Looping-Kriuz xx, egen uppfödning, tävlar 1 meter.

LOOPEZ SB, fyra år efter Looping-Cortuz, egen uppfödning tävlar 1 meter felfritt.


Läst 17391 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
12
2010

När vi åkte hemifrån imorse var det bra väder. Kunde inte riktigt förstå Pernilla som smsade att det var skitväder på tävlingen. När vi kom till Södertälje förstod jag vad hon menade, det vräkte ned regn...

När vi kom fram till tävlingen slutade det nästan helt, och resten av dagen har varit ok. Lite småregn bara. Veterinärbesiktade alla hästar och broddade i gräsbroddarna. De hade en ganska lång paus innan unghästarnas klass för att flytta alla hinder på banan och sanda. Arrangören gör ett jättebra jobb med att fixa banan så att vi ska kunna tävla. Tummen upp för dem alla!

CAHLUA inledde dagen med en felfri runda i 120! Hoppade bra och helt obekymrad om underlaget.

AMOORINA hade tolv fel, tror hon var lite osäker på underlaget, kändes som hon inte riktigt kom upp från marken.

GINA blev superspänd när hon kom in på banan. Ville inte gå i närheten av vissa hinder. När jag fick startsignal så stannade hon tio meter framför första hindret och vad det berodde på vet jag inte. Spänd för underlaget kanske, och allt runt omkring. Jag tänkte att ok, nu får jag kämpa för kung och fosterland och det gjorde jag. Vi kom runt hela banan med ett nedslag i kombinationen bara. Så klart blev det massa tidsfel eftersom hon stannade framför första hindret och jag skrittade fram och lät henne kolla läget lite extra innan jag började om. Men så kan det vara med unghästar. Hon var duktig som hoppade banan.

ACINDO var superfin. Hoppade riktigt bra. Tyvärr petade vi sista hindret, det tar jag på mig. Men vi fick pris!

LUTRICIA gick 140 med två nedslag. Rev första hindret...aldrig kul och sedan ett räcke ur snäv sväng men ganska ok runda, hoppade riktigt bra i kombinationerna.

LAGANA var hur pigg, fräsch och fin som helst! Hade fyra fel i båda klasserna. Det märks att CAHLUA är hennes dotter, ingen av de två bryr sig om lite regn och klaffs, bara de får hoppa!

Nu har vi ätit god middag och fått ordning på hästar och lastbil. Vi bor hos min kompis Jessica, 15 minuter från tävlingen. Så skönt att stå med hästarna i ett riktigt stall, torrt och fint!

Tusen tack Jessica för att vi får bo här!


Läst 16472 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
10
2010

Nu är det snart tävling igen, tiden går fort! Imorgon åker vi till Årsta-Runsten och tävlar. Jag tar med LAGANA, LUTRICA, CAHLUA, AMOORINA, GINA och ACINDO SB. Förra året gick det riktigt bra på den tävlingen. LUTRICIA vann derbyt och ACINDO SB var med och delade på unghästpotten eftersom hon var felfri i alla rundor. CAHLUA var med på sitt första meeting och debuterade felfritt i 120, så jag gillar den tävlingen!

Så här bra gick det i Årsta för ett år sedan, hur ska det gå i år???

Nu i veckan har jag trimmat unghästarna som ska med till Årsta. De har hopptränat för Anita och alla känns bra. LAGANA och LUTRICIA har haft det lite halvlugnt med skogsturer och uteritt, idag dressyrtrimmning. Tyckte inte att de behövde hoppa nåt efter Strömsholmstävlingen.

Inridningshästarna GASOLIN och DINO sköter sig så bra och DINO rids med ut på tur med de äldre hästarna. DINO är ganska stor och Johanna som rider är liten, så jag skojar och säger att det är "myggan på elefanten ute på ridtur"!!!

Hoppade även fina ARCHI i onsdags. Han känns inte som en fyraåring, han känns så färdig. Gillar den hästen...

Jag på ARCHI och hans ägare Tomas

Håll nu tummarna för oss i helgen så ska jag blogga om hur det går!


Läst 17687 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
09
2010
Häst: Lagana

Det är väl ingen som har undgått att jag tycker om bilder. Men en bild säger mer än tusen ord!

Det är snälla "Hasse på Ambulansen" som har fotat. Tack Hasse!

Glädje vid målgång!

Det var varmt, så kavajen kunde man vara utan på uppvärmningen!

LUTRICIA på uppvärmningen

Framhoppning med LUTRICIA

Ulle och jag går igenom banan. Båda i snygga DROSKA skjortor! Camilla Siemerling är designer kolla www.droska.com

Kavajen åker på, dax för start. Hela mitt lilla team hjälper till! Matilda, Björn, Towe, Issa. Ni är guld värda-det vet ni!

En sista klunk vatten...

Nu går vi, och kul har vi!!!

Väntar vid insläppet. LUTRICIA kan aldrig stå still när hon väntar, utan ska stå och småtrampa. Då är det bra att Matilda håller henne, då står hon som ett ljus!

Bäst att visa LUTRICIA muren (eller var det ett helt hus vi skulle hoppa över?)

Man får alltid vara inne på banan medans den som startar före hoppar, då hinner man visa runt hästen lite. Alltid bra tycker jag.

Vi klarade muren galant!

Vackrare tävlingsplats får man leta efter!

Värmer upp LAGANA.

Framhoppning. Björn och Issa hjälper till att höja hinder.

Jag går igenom banan innan vi blir insläppta. LAGANA ser förväntansfull ut!

Snart dax...

Hindren är nästan lika höga som LAGANA!

Vi hoppar kombinationen utan problem

Trippelbarr på 155 cm...

Jag var så glad att det gick bra i Grand Prix rundan!

Man kan inte klappa för mycket på en sådan fin häst som hon är, LAGANA!


Läst 19413 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
08
2010
Häst: Lagana

Jag har fortfarande en stor lyckokänsla i hela kroppen efter Grand Prix rundan med LAGANA. Hon var så fin! Tycker att vi båda var duktiga och gjorde det bra. Två nedslag, men det kändes som en felfri runda.

Här kommmer bilder som Bo Bennergård fotat.

Jag kände en stolthet att rida in på slottsbanan i Grand prix finalen. Solen strålade och massor av folk i publiken. Det har varit en dröm sedan jag var liten att själv få rida in och hoppa den stora klassen någon gång - och nu är jag där! Det är värt allt arbete jag lägger ner för att komma dit. LAGANA och jag har utvecklats tillsammans och hon är nu elva år och jag har haft henne sedan hon var fyra år. Att utbilda en häst från grunden och komma så här långt det är speciellt!

LUTRICIA har jag också haft sedan hon var fyra år och utbildat själv. Hon är ett år yngre än LAGANA och gick lilla rundans final. Hon gjorde det på ett bra sätt och även om vi inte var felfria så är jag ganska nöjd.

Tack för alla Grattis och sms mm, det glädjer mig!!!


Läst 16315 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2010
Häst: Lutricia Mc Neal

LAGANA och LUTRICIA hoppade varsin kvalklass idag. LAGANA 150 klassen som var kval till Prins Gustaf Adolfs minneshoppning - Grand Prix, de 22 bästa från dagens klass får rida finalen.

LUTRICIA 140 klass som var kval till lilla rundans final, de 24 bästa från dagens klass. Båda hästarna är kvalade till vardera finalsmiley

Båda hästarna var superfina idag och min ridning var bra också, så jag kan bara sammanfatta dagen på ett sätt, SUPERGLAD OCH NÖJD!!!

LAGANA

LUTRICIA


Läst 16959 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2010
Häst: Lagana

Ett Strömsholm som badar i solsken, det är den finaste tävlingsbana som finnssmiley

Båda hästarna har hoppat superfint idag. LUTRICIA gick 130 och hade ett nedslag i grundomgången. Hon var avslappnad och ridbar, härlig känsla hade jag. Hann faktiskt tänka mitt under ritten: "Njut nu, för det här är så kul"!

LAGANA gick 140 klassen och var dubbelnolla och placerad. Så fin!

Vann 140 klassen gjorde den suveräna Niklas Arvidsson på CYKLON. Och det var verkligen som en cyklon drog fram över banan, så fort gick det! Härligt att se ett ekipage så samspelt i det tempot.

Bilder från idag!

Det gäller att dricka mycket vatten i värmen!

LUTRICIA MC NEAL

LAGANA hoppar fram

Jag går banan

Dax för start

LUTRICIA MC NEAL

LAGANA

Fina LAGANA

Både LAGANA och jag ser nöjda ut!

Tack "Hasse på ambulansen" för alla fina foton!


Läst 15935 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv