Saras vardag

Hej! Har inte haft så mycket att uppdatera om med tanke på att allt är inställt och många anläggningar är stängda med tanke på EHV-1. Så himla hemskt. Som om det inte räckte med Corona?

Det har mest blivit skogen för mig och hästarna, och även några vändor till travbanan. Brukar som ni vet mest rida ute, men har ju manegekort på Kungsbacka RK så att vi kan åka dit när det är skitväder, dock håller de förståeligt anläggningen stängd nu. Och eftersom det fortfarande var minusgrader på nätterna när allt stängdes var paddocken lite för hård att rida i, men nu den senaste veckan har den varit mjuk och fin, så i onsdags hoppade jag alla hästarna hemma :) Även Hedda! Hon levde livet och tyckte det var sååå kul! Hennes första hoppning på flera månader.





Marcobus <3

Cooper fick löshoppa och han var heeelt wild! Han älskar verkligen att löshoppa och är man inte snabb på att fånga in honom så fortsätter han runt självmant och tar serien igen. Han hoppar fint och med gott mod, så det är roligt. Synd bara att jag inte kommer upp på honom, haha.. Har kontaktat Eamon för att se om det finns någon plats ledig så att han kan vara där nere en period och bli uppsutten på varje dag så att han förstår att det inte är något farligt.



Känns som om det finns en del scoop här :)

Jag var på Herreds Gård för två veckor sedan med Marco och hoppade. Han hoppade helt magiskt och kändes jättefin. Hoppade en bana på 130cm felfritt och sedan gjorde vi en kortare variant på 140cm. Så duktig!







Så fin <3

Har som sagt blivit en del ridning på travbanan och sist vi var där med Ratzia och Bill upptäckte vi att Bill är nog snabbaste hästen i stallet. Vi galopperade och jag lät honom sträcka ut i självvalt tempo. Han bara längde ut sina långa ben och det kändes inte ens fort, men mamma berättade att hon drev på Ratzia och de hade ändå inte en chans att komma ifatt. Nästa varv testade jag att driva på honom lite och då jäklar kändes det snabbt. Sjukt snabbt till och med. Vi får testa att ta Hedda och Bill samtidigt och se vem som är snabbast! :)



Köpte nya stigbyglar till hoppsadeln för några veckor sedan. Ska vara speciellt bra för knäna (mitt vänstra knä är ju fucked up efter två avramlingar (tack Bill och tack Cooper)) och minska belastningen. Läs mer här https://www.winderen.com/se/shop_item/346/winderen-stigbyglar-nero.html

Och på tal om Corona så har den nu letat sig hem till oss. Fredrik kände sig lite tjock i halsen och febrig natten till torsdag, så han stannade hemma från jobbet och bokade tid för test samma dag. På eftermiddagen kände han sig bättre och gjorde våffellunch och sedan ställde han sig och bakade muffins, så vi tänkte att det måste bara vara en vanlig förkylning och väntade på att han skulle få negativt provsvar. Men nej då, igår (fredag), fick han svar att han hade testat positivt för Covid-19. Jahopp! Otroligt skönt för honom att han verkar fått en mild variant (peppar peppar). Jag har än så länge inga symptom, men måste ändå stanna hemma från jobbet och även gå och testa mig. Får inte testa mig förrän på tisdag, så har bokat in en tid på morgonen. Fyller år på tisdag, så hoppas på en bra födelsedagspresent aka negativt provsvar :) Tänker dock att risken är rätt stor att han redan hunnit smitta mig, men jag håller tummen att all hästskit man utsätts för varje dag i stallet har bildat en barriär runt min kropp så inget virus kan ta sig in.



Vivi på Svensk Hästrehab var hemma tidigare i veckan och gav Marco och Ratzia djupvåg :)

Väldigt skönt att ha eget stall hemma nu när det blev så här, så jag kan rida ändå, annars skulle den här ofrivilliga ledigheten bli väääldigt lång. Och väldigt tacksam för min chef på jobbet, hon är TOPPEN. Jag fick panik när jag läste att jag måste vara hemma minst sju dagar, men känner att jag bara får support, vilket jag vet inte alla får på sina arbetsplatser.

Men nu ska jag traska ut till hästarna. Eftersom jag fortfarande har hinder framme i paddocken tänkte jag löshoppa Cooper igen och sedan bygga om till lite trimövningar för de andra :) Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Instagram - aamaziingsara



Morgontrött Ratzia :)





Hedda när hon insåg att hon skulle få springa på travbanan :)


Läst 33921 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2021

Hej! Löshoppningen i söndags hade gått jättebra med Cooper. Han hade skött sig fint och fått beröm för sin hoppning och spänst. Kul! :)








I tisdags var jag ledig, så då passade jag på att rida alla hästarna. Började med att åka bort till manegen med Ratzia för hoppintervaller. Var Lennart som tipsade mig för några år sedan om denna övning för att bygga upp hoppkonditionen och styrka. På ena långsidan bygger man tre räcken med ett galoppsprång mellan, lite åt det kortare håller. På andra långsidan en studs, brukar ha fyra-fem stycken. Hoppar sedan tre varv, skrittar en minut, byter varv och hoppar tre varv till, skrittar en minut osv. Hur många intervaller man gör beror ju på höjd och var hästen är just nu. Med Ratzia gjorde jag fyra intervaller den här gången och började på ca 90cm första intervallen och höjde sedan till 100cm och 110cm. Skulle säga att maxhöjd är 120cm. Finns ett klipp på Instagram från i tisdags :)

Åkte sedan till skogen med Hedda och red ut en runda. Hon var superpigg och jag lät henne galoppera på för fullt. Måste ta henne till travbanan någon dag så hon får kuta på ordentligt en längre sträcka. Hon kommer älska det! :)



Bill på öppen bana för två veckor sedan. Hur cool bild?! :)

Sedan var det dags för hoppträningar på kvällen. Först Lennartträning med Bill och sedan iväg på Amandaträning med Marco. Snacka om härlig dag :) Båda hästarna kändes fräscha och fina. Här nedan är film på Bill och Marco hittar ni filmklipp på Instagram (aamaziingsara).






Marco för Amanda :)

I onsdags red vi ut två vändor. Först med Hedda och Ratzia, sedan Marco och Bill. Igår red mamma dressyr på Ratzia i manegen och jag red grabbarna hemma i paddocken. Markarbete med Marco och intervallträning med Bill. Vet inte om jag skrev om det i förra inlägget, men mamma läste någonstans om galoppintervaller. Du galopperar tre minuter, skrittar en minut, galopperar tre minuter osv. Detta gör du sex gånger till att börja med, sedan kan man öka på intervallerna. Vila dagen efter :)



Idag kommer Per och skor alla hästar. Bill och Marco får vila, mamma och en kompis rider ut på Hedda och Ratzia :) I helgen är planen än så länge att mamma och Ratzia ska på dressyrlektion för Christian Bengtsson imorgon och Bill och jag på öppen bana på söndag.


Läst 39501 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.