Veterinärbloggen

Hallå!

Det var ett tag sedan vi hördes här på bloggen! Det beror på att jag senaste halvåret varit inne i den så kallade ”bebisbubblan”.  Livet vändes upp och ner när jag och min sambo fick en liten bebis i januari i år. Den lilla rackaren Love bestämde sig för att komma 7 veckor för tidigt så det blev lite pyssel i början med mycket tid på sjukhus, men allt gick bra! Han fick också genomgå en operation för ljumskbråck endast 5 veckor gammal. Många hörde av sig och frågade om jag inte var orolig och för allt vi fick gå igenom. Självklart var det inte kul, men faktum var att jag tror min medicinska kunskap jag fått genom veterinärutbildningen faktiskt gjorde mig lugnare.

När jag förstod att bebisen mådde bra och enbart var ”liten” och för tidigt född så var jag snarare tacksam att det inte var värre. När han skulle sövas förstod jag precis vad de skulle göra när narkosläkaren och kirurgerna gick igenom allt, vilka läkemedel han skulle få, och hur ”låga” riskerna var med en i övrigt frisk pojke så jag litade fullt ut på sjukvården. Jag har ju sett dessa operationer på föl, så jag försökte hela tiden relatera till djuren. Vi fick ett otroligt proffsigt bemötande och jättebra hjälp med allt. Nu har lillkillen vuxit på sig och är i full fart att catcha upp med sina jämngamla. Han är ett riktigt matvrak😉

Jag tror dock att narkosläkaren på förlossningen undrade vad jag jobbade med när jag började predika om att han minsann borde göra en ultraljudsguidad injektion när jag fick epiduralbedövning eftersom han inte lyckades på första försöket. ”Det gör jag alltid när jag ska sticka små utrymmen, och då ser man ju exakt vart man sticker” förklarade jag. Narkosläkaren tyckte ändå att det var en bra idé och han sa att han och de andra narkosläkarna faktiskt hade diskuterat detta och funderat över att införa det😉

Bild på lillen nu när han växt på sig lite:

Men hur känns det att inte kolla på mellan 5 och 10 hästar varje dag, vilket jag gjorde innan? Helt ärligt – jättejobbigt, trots att det självklart är härligt att vara hemma med sitt barn. Jag älskar mitt jobb och det detektivarbete jag dagligen håller på med. Men faktum är att jag ska börja jobba lite igen nu under sommaren! Från och med nu kommer jag jobba en dag per vecka när bebisen istället får pappatid. Jag kommer även hjälpa islandshästlandslaget under NM i augusti, så det kommer bli en spännande häst-sommar trots allt!

Vad gäller ortopediutbildningen ISELP som jag går, så har jag hittills gått 5 av 8 steg. Jag ska i juli gå den 6:e kursen i Italien, och den 7:e kursen blir i september i Holland. Till Italien får bebis och sambo åka med! ISELP resan till Italien ska ni absolut få följa med på här i bloggen!

Nu måste jag sluta, ska förbereda mig för att hålla föreläsning ikväll då vi har kundkväll med jobbet. Jag och mina kollegor ska prata om hållbarhet och management av tävlingshästar. Duktiga dressyrryttaren Lina Dolk kommer också vara på plats och berätta om teamet kring hennes hästar!

Bild från islandshäst VM i somras, vilka minnen!!!

/Izabella


Läst 166836 ggr Kommentarer Kommentera

Izabella Granswed arbetar som hästveterinär. I bloggen får ni följa hennes vardag på kliniken och ta del av ny och gammal kunskap kring hästvård. Hon är även en återkommande skribent i kunskapsmagasinet Hippson.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.