Veterinärbloggen

Hallå på er!

En månad på nya jobbet och långa fullspäckade dagar. Som jag skrev innan så hinner jag inte riktigt med mina hästar. Jag satsar 100% på mitt jobb och då jag åker ca 2 h bil per dag så blir det inte mycket tid över innan eller efter jobb. När jag gör ngt så vill jag göra det 100%, därför var jag tvungen att hitta en lösning med hästarna. Zsa Zsa lånades därför ut till dressyrryttaren och veterinärstudenten Julia Söderström.

En dag när Julia hade praktiserat med mig i vintras så frågade jag om hon ville prova att rida Zsa Zsa. Det blev en perfect match direkt och därför kändes det helt rätt att låna ut henne till Julia som gjort ett superjobb med henne bara på nån månad. Efter en vecka tillsammans blev de placerade i LA:3 på nästan 68%. I helgen vann de en regional LA:3 tillsammans på 67,4%. Bra jobbat Julia och duktiga Zsa Zsa! Zsa Zsa ska stanna hos Julia över sommaren så ser vi vad som händer sen.

För er som inte kommer ihåg så var Zsa Zsa min patient. Jag fick lov att köpa henne då hon var konvalescent för en skada. Hon rehabiliterades o sattes igång långsamt. Nu är hon redo för lite mer press och verkar fräshare än någonsin. Jag tror denna häst kommer bli farlig på tävlingsbanorna, bara hon får fortsätta hålla sig frisk och får rätt träning. Zsa Zsa är född 2004 och efter Rousseau-Wellington.

Följ Julias blogg på: http://gojulia.blogg.se/2016/may/

Är det någon som lägger märke till någon speciell detalj på Julias axel? Jag och min sambo har 3 papegojor hemma och Nemo som är med på Julias axel älskar att följa med på äventyr. Han fick faktiskt följa med på prisutdelningen. Jag tror det var första gången en papegoja var med på en prisutdelning i dressyr:)

Jag som stolt hästägare, papegojan Nemo och Zsa Zsa:) Nemo älskar att flyga runt så när han är med oss ute så har han ett sele på sig med en lina så att vi kan få tag i honom om han skulle vilja flyga iväg. Han har faktiskt kommit lös en gång när jag glömt fönstret öppet hemma, men efter en intensiv facebookkampanj så blev han återfunnen 2 h senare på ett hustak. När jag ropade kom han flygande o landade på mattes huvud. Han är verkligen en söt papegoja.

Zsa Zsa och Julia innan start!

Islandshästen Venus går från klarhet till klarhet och är nu redo för en ny ryttare. Hon ska säljas som jag tidigare nämnt pga min tidsbrist med hästarna. Venus är 5 år gammal och kommer bli en fin tävlingshäst inom Island när hon är klar. Har lite ångest inför denna försäljning eftersom Venus börjar bli så fin nu, men hon måste få en chans hos någon som prioriterar henne och har tid att träna henne.

På länken nedan kan ni se en nyinspelad film på Venus. Om ni vet någon som söker Islandshäst och ni tror att Venus skulle passa, be dem mejla mig på izabellagranswed@hotmail.com

Venus är en dam med mycket energi! Hon har egen gas och behöver en balanserad ryttare som kan fortsätta utveckla henne. Hon kommer bli en superfin tävlingshäst!

https://www.youtube.com/watch?v=b0wnL9VdtJw&feature=youtu.be

 

Ytterliggare bilder på Zsa Zsa när hon tränas av Julia på Herfsta Gård:

Hej så länge! Dags för ny jobbvecka där många hästar är inbokade för hältor och ridproblem.
/Izabella


Läst 93240 ggr Kommentarer Kommentera

Izabella Granswed arbetar som hästveterinär. I bloggen får ni följa hennes vardag på kliniken och ta del av ny och gammal kunskap kring hästvård. Hon är även en återkommande skribent i kunskapsmagasinet Hippson.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.